Lege: Vehiculele rutiere lente vor putea fi înregistrate la RAR

Lege: Vehiculele rutiere lente vor putea fi înregistrate la RAR #stiripescurt
Lege: Vehiculele rutiere lente vor putea fi înregistrate la RAR #stiripescurt

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care modifică Ordonanţa Guvernului 78/2000 privind omologarea, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere în vederea comercializării, înmatriculării sau înregistrării acestora în România. Astfel, conform propunerii legislative a UDMR introduce posibilitatea pentru vehiculele rutiere lente de a fi înmatriculate şi înregistrate la Registrul Auto Român (RAR).

În sensul prezentei legi, vehicul rutier lent este „vehiculul antrenat de un motor încorporat şi care, constructiv, nu se poate deplasa cu o viteză mai mare de 25 km/h”.

La articolul 1 e introdus un nou alineat cu următorul cuprins: „Sunt exceptate de la prevederile alin (1) privnid omologarea vehiculelor rutiere lente, cele care au fost deja înmatriculate într-un stat membru al Uniunii Europene”.

„Sunt exceptate de la prevederile alin. (1) vehiculele rutiere noi achiziţionate până la data de 30 aprilie 2020, aparţinând categoriei T1, nivel de poluare I, echipate cu motoare a căror putere din construcţie se situează între 37 şi 75 kW. Aceste vehicule vor fi omologate, la cererea deţinătorilor în vederea eliberării cărţi de identitate, în termen de 6 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi”, mai arată un amendament al deputatului UDMR Benedek Zacharie.

Deputatul UDMR precizează că amendamentul vizează tractoare agricole sau forestiere achiziţionate din fonduri nerambursabile şi a coror înregistrare este absolul necesară pentru a putea fi utilizate potrivit scopului pentru care au fost achiziţionate.

Senatul a adoptat proiectul pe 26 noiembrie 2019, iar votul de adoptare al Camerei Deputaţilor a fost unul decizional. Astfel, legea merge la promulgare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

#stiripescurtinregistrare tractoareinregistrare vehicule lentevehicule lente rarvehicule rutiere lente
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes