Parlament, președinție Recomandate

Legea privind confiscarea extinsă a averilor ilicite a fost VOTATĂ! Birchall ”13 s-a dovedit a fi o zi nefastă pentru cei certați cu legea”

Camera Deputatilor a adoptat, marti, in unanimitate legea privind confiscarea extinsa a averilor ilicite. Plenul Camerei Deputaților a votat în unanimitate marți seară proiectul de lege privind introducerea în Codul penal a confiscării extinse, ceea ce înseamnă că averea nejustificată a unui infractor condamnat la minimum 4 ani de închisoare poate fi confiscată.

Zi nefastă pentru cei certați cu legea

Ana Birchall, unul dintre iniațiatori, subliniază că „azi, 13, s-a dovedit a fi o zi nefastă pentru cei certați cu legea!”.

”Tocmai s-a votat proiectul de lege privind confiscarea averilor ilicite! Unanimitate de voturi! Ziua de astăzi, o zi 13, s-a dovedit a fi o zi nefastă pentru cei certați cu legea!

ATENȚIE DOMNILOR PUNGAȘI: AVERILE OBȚINUTE ILICIT SUNT ÎN MARE PERICOL DE CONFISCARE! De dată asta, chiar așa a fost: n-au putut ei fură, cât am putut noi vota! După o luptă de aproape 3 ani, în care mi-am atras atâtea ‘simpatii’ din partea multor ‘oameni de bine’ – de fapt, exponenți ai corupției și ai hoției din această țară – iată că a venit în sfârșit momentul că oamenii cinstiți și de bună-credință care m-au susținut și au susținut inițiativa această să obțină puțină satisfacție. Satisfacția de a vedea că hoții, corupții și cei certați cu legea nu mai defilează cu impunitate și nu mai pot scapă atât de ușor de șfichiul ager al legii.

Mulțumesc colegelor și colegilor care au votat astfel încât acest proiect de lege să devină realitate! Mulțumesc colegilor și colegelor din Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Externe alături de care am dus această bătălie încă din ianuarie 2017. Mulțumesc reprezentanților mass media care au susținut și au luptat pentru ca să ajungem astăzi aici.

Nu în ultimul rând va mulțumesc tuturor, românilor cinstiți din țară și de peste hotare, pentru că în toată această perioada ați luptat pentru că acest proiect de lege să devină realitate, iar fiecare leu furat statului român și pitit inclusiv către terțe persoane să fie recuperat.

Iar domnilor și doamnelor care își făceau speranțe că România va rămâne o țară profund coruptă și că își vor putea continuă hoțiile și mismasurile din care, după procese interminabile, să rămână cu banii intacti, le transmit doar un singur lucru: DESCHIDEȚI OCHII ȘI PUNGILE! Statul român își apară cetățenii, iar averile voastre obținute ilegal nu mai sunt deloc în siguranță…”, a anunțat Birchall pe Facebook.

Confiscarea extinsă a averilor ilicite

Legea prevede că averile persoanelor condamnate pot fi confiscate dacă acestea nu pot justifică modul în care le-au obținut.

(1) Sunt supuse confiscării și alte bunuri decât cele prevăzute la art. 112, când față de o persoană se dispune condamnarea pentru o fapta susceptibilă să îi procure un folos material și pentru care pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de 4 ani sau mai mare, instanța își formează convingerea că bunurile respective provin din activități infracționale. Convingerea instanței se poate baza inclusiv pe disproporția,dintre veniturile licite și averea persoanei.

(2) Confiscarea extinsă se dispune asupra bunurilor dobândite de persoană condamnată într-o perioada de 5 ani înainte și, dacă este cazul, după momentul săvârșirii infracțiunii, până la dată emiterii actului de sesizare a instanței. Confiscarea extinsă poate fi dispusă și asupra bunurilor transferate către terți, dacă aceștia știau sau ar fi trebuit să știe că scopul transferului a fost evitarea confiscării

Proiectul de lege, inițiat în 2017, a fost adoptat deja de Senat, iar Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.

Legea urmează să fie promulgată de președintele Iohannis.

Alte știri de interes

Lege: Vehiculele rutiere lente vor putea fi înregistrate la RAR

Mihnea Tudor

Adriana Săftoiu, despre lista PNL pentru alegerile parlamentare: Ori țara asta e pierdută, ori e un experiment

Saghin Cristian

BESMAX PHARMA DISTRIBUTION, donatoare de aparate de plasmafereză: Susținem demersul MAI de a crea o bancă de plasmă convalescentă

Saghin Cristian

Prima bancă de plasmă convalescentă, pentru tratarea pacienţilor bolnavi de COVID, va funcționa la MAI

Mihnea Tudor

Legea care oferă noi privilegii şi super-imunitate conducerii ASF, un singur vot împotrivă. Liber la noi abuzuri, propunerea lui Florin Roman

Mihnea Tudor

Arafat ne pregătește de ce-i mai rău: Încet, încet intrăm în logica medicinei de dezastre

Mihnea Tudor

Orban, precizări despre carantina naţională: Cu cât mai mulţi români respectă normele de protecţie sanitară, cu atât viaţa poate fi mai normală

Gloria Pascu

Ambasada României în Moldova reacţionează la acuzaţiile Ambasadei Rusiei: Cinism la care nu vrem să fim părtaşi

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan validat primar general. Toate contestaţiile au fost respinse

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »