Legenda rock and roll Little Richard a murit

Little Richard, unul dintre pionierii americani ai rock and roll-ului, a murit sâmbătă la vârsta de 87 de ani, a declarat fiul acestuia pentru revista Rolling Stone. Cauza decesului nu este cunoscută încă.

Prezent pe marea scenă a rockului din anii 50, Little Richard și-a făcut retragerea în 2013. Alături de Chuck Berry şi Fats Domino, a reinventat blues-ul.

A revoluționat rock and roll-ul, scena anilor 50. Muzicianul de culoare rămâne cunoscut pentru extravaganța sa de pe scenă, nu numai pentru „Tutti Frutti” sau “Long Tall Sally”. Aparițiile sale explozive și extravagante cu cămăşile excentrice, coafura sa înaltă de 15 centimetri şi mustaţa subţire, dar mai ales pentru verva cu care interpreta pe scenă, cu vocea sa răgușită și cu mișcările de dans. A avut o viață plină, un stil de viaţă extravagant, cu consum de droguri, alcool şi petreceri cu sex, dar întotdeauna cu Biblia la concerte.

De remarcat că atât The Beatles, cât şi The Rolling Stones au cântat la începutul carierei în deschiderea concertelor sale, iar tânărul Jimi Hendrix a debutat ca muzician în trupa sa.

Născut în statul american Georgia, în 5 decembrie 1932, pe numele real Richard Wayne Penniman, Little Richard s-a numărat printre primele celebrităţi incluse în Rock and Roll Hall of Fame, în 1986. Richard Wayne Penniman a devenit „ Little Richard” pe la 15 ani, înainte cu patru ani de lansarea primelor sale creații.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes