Legile din domeniul economic, incluse în Codul Economic al României

Guvernul a aprobat un Memorandum în urma căruia toate legile ce vizează domeniul economic vor fi incluse într-un pachet legislativ unitar, Codul Economic al României.


Ministerului Finanţelor Publice susţine că, într-o primă etapă, Codul Economic va fi un CODEX care va cuprinde o culegere de acte normative, sub forma unui pachet informatic.

“Codex-ul va fi disponibil, gratuit, pe pagina de internet a fiecărui minister, actualizat în permanenţă, optimizat şi pentru dispozitive mobile. Costurile generate de crearea unui astfel de sistem sunt minime şi permite accesul oricărei persoane interesate”, precizează Ministerul Finanţelor.

Codul Economic va putea fi accesat în limba română. Ulterior va fi tradus în engleză şi franceză, astfel încât să poată fi consultat atât din ţară, cât şi din străinătate, de cetăţeni români, care lucrează în străinătate şi care au obligaţii de îndeplinit în ţară, sau de persoane interesate să investească în România şi care sunt în căutare de informaţii specifice.

“Codul Economic este o măsură de sprijinire a mediului de afaceri, prin concentrarea într-o anumită zonă a tuturor actelor normative cu efecte asupra activităţii economice. Este o variantă mai modernă şi mai accesibilă pentru ca agenţii economici să fie la curent cu toate modificările legislative în timp real”, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Citeşte şi:

  • [relink id=”2681″]
  • [relink id=”857″]
  • [relink id=”2665″]

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

CODEXCodul Economic al RomânieieconomiegratuitLegile din domeniul economicMinisterului Finanţelor Publiceobligatiisistem
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes