Liber la europarlamentare: Alianța USR+PLUS candidează oficial

Ședința ICCJ a fost programată pentru vineri seară, la câteva ore după ce cele două partide au depus oficial contestația. Sentința ÎCCJ este definitivă.
Înalta Curte a admis, vineri seară, contestația depusă de USR și PLUS, în urmă deciziei BEC care nu a permis înregistrarea Alianței 2020 pentru alegerile europene. Acum, cele două partide vor candida că alianța la alegerile pentru Parlamentul European.
Procurorul de ședința a susținut poziția USR PLUS și a cerut anularea deciziei BEC, care ar încalcă principiile Convenției Europene a Drepturilor Omului, potrivit unor membri ai PLUS, aflați în sala.
Totul a pornit de la faptul că Biroul Electoral Central a respins joi, cu majoritate de voturi, înscrierea în alegerile europarlamentare a Alianței electorale USR-PLUS, din cauza faptului că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează că și președinți în Registrul Partidelor politice. Acest lucru se întâmplă în cazul USR din cauza unui proces câștigat pe fond, dar care a ajuns în faza de apel, iar în cazul PLUS din cauza unor întârzieri birocratice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alianta 2020Alianța USR+PLUS candideazăeuroparlamentareusr pls
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes