Politica

Liber la europarlamentare: Alianța USR+PLUS candidează oficial

Ședința ICCJ a fost programată pentru vineri seară, la câteva ore după ce cele două partide au depus oficial contestația. Sentința ÎCCJ este definitivă.
Înalta Curte a admis, vineri seară, contestația depusă de USR și PLUS, în urmă deciziei BEC care nu a permis înregistrarea Alianței 2020 pentru alegerile europene. Acum, cele două partide vor candida că alianța la alegerile pentru Parlamentul European.
Procurorul de ședința a susținut poziția USR PLUS și a cerut anularea deciziei BEC, care ar încalcă principiile Convenției Europene a Drepturilor Omului, potrivit unor membri ai PLUS, aflați în sala.
Totul a pornit de la faptul că Biroul Electoral Central a respins joi, cu majoritate de voturi, înscrierea în alegerile europarlamentare a Alianței electorale USR-PLUS, din cauza faptului că Dan Barna și Dacian Cioloș nu figurează că și președinți în Registrul Partidelor politice. Acest lucru se întâmplă în cazul USR din cauza unui proces câștigat pe fond, dar care a ajuns în faza de apel, iar în cazul PLUS din cauza unor întârzieri birocratice.

Alte știri de interes

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »