Liberalii au definitivat candidații pentru europarlamentare. Ramona Chiriac a fost retrasă de PSD din fruntea listei comune

Biroul Politic Naţional al PNL a validat, joi, candidaţii liberali de pe lista comună PSD-PNL pentru europarlamentare, a anunţat preşedintele liberal Nicolae Ciucă.

Potrivit deciziei, candidaţii liberali de pe această listă sunt: Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru, Mara Mareş.

“Am votat alianţa cu PSD şi conex la acest punct am aprobat convocarea în şedinţă de urgenţă a Consiliului Naţional pe 24 martie astfel încât să validăm constituirea alianţei electorale şi să finalizăm procedura de fuziune prin absorbţie cu ALDE”, a precizat Ciucă, după şedinţă.

Lista PSD-PNL la alegerile europarlamentare trebuia să fie deschisă de Ramona Chiriac, fosta şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, însă aceasta a anunţat în şedinţa PSD că nu doreşte să mai candideze, au precizat surse politice. Conducerile PSD şi PNL analizează, în şedinţe, candidaţii şi locurile eligibile pentru Parlamentul European.

VIDEO

Nicolae Ciucă a mai spus că a fost validat şi candidatul comun pentru Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, candidaţii pentru primăriile Sectorului 1 şi 6 şi cei 21 de candidaţi ai PNL pentru funcţia de preşedinte de Consiliul Judeţean şi alţi 21 pentru municipii reşedinţă de judeţ. Un Consiliu Naţional al PNL va avea loc pe 24 martie pentru a valida alianţa electorală cu PSD şi definitivarea fuziunii cu ALDE.

Pentru Primăria Sectorului 1 va candida liderul PNL Sector 2, George Cristian Tuţă, iar pentru cea a Sectorului 6, actualul edil, Ciprian Ciucu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

candidati pnl europarlamentare
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes