Liberalii au discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre calendarul rotaţiei premierilor, schimbarea ar urma să se facă repede, iar săptămâna viitoare să fie învestit noul Executiv

Conducerea PNL
Conducerea PNL

Liderii PNL au discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre calendarul rotaţiei premierilor, iar concluzia a fost că schimbarea ar urma să se facă repede, iar săptămâna viitoare să fie învestit noul Executiv, au precizat surse liberale pentru News.ro.

La discuţii au participat preşedintele PNL, Nicoale Ciucă şi secretarul general al PNL, ministrul Lucian Bode.

Potrivit discuţiilor, se doreşte respectarea calendarului iniţial, potrivit protocolului, pentru rotaţia premierilor. Astfel, după depunerea mandatului de către premierul Nicolae Ciucă, vineri 26 mai, în weekend vor avea loc negocierile la Palatul Cotroceni, urmate de desemnarea premierului.

Audierea noilor miniştri ar urma să aibă loc luni, în comisiile din Parlament iar votul de învestitură marţi.

Deja parlamentarii din partidele aflate la guvernare ar fi primit mesaj să fie pregătiţi şi să nu părăsească Bucureştiul, au mai precizat sursele.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri. Şeful Executivului spune că după ziua de vineri va lua o decizie dacă rămâne în Guvern.

Ulterior, a precizat că decizia este luată în coaliţie ca viitorul Guvern să aibă 18 ministere şi că vor avea loc discuţii cu preşedintele după ce se finalizează negocierile.

Întrebat dacă se vor întâlni şi cu preşedintele Iohannis, el a spus: ”Vom avea o discuţie cu domnul Preşedinte după ce finalizăm negocierile. Până atunci nu”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mandat ciucanegocieri guvernrotatia premierilorrotativa
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes