Liberalii se vor abţine la vot în comisii și vor asigura cvorumul, în ziua votului pentru Guvernul Cioloș: Vrem să depăşim acest moment

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, că în şedinţa Biroului Executiv al PNL de luni seară s-a decis că parlamentarii PNL nu vor da un vot împotriva Guvernului propus de Dacian Cioloş şi se vor abţine la vot şi în comisii, la audierea miniştrilor. Cîţu arată că, astfel, PNL arată deschidere şi maturitate şi precizează că, după votul de miercuri, toate scenariile sunt pe masă.

”Arătăm maturitate şi deschidere, pentru că nu vom vota împotrivă, nu ne vom ridica din băncă şi nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, aşa cum s-a întâmplat înainte”, a spus Cîţu, el arătând că le-a cerut colegilor ”decenţă şi profesionalism la audierile miniştrilor propuşi de USR. 

”Arătăm că vrem să depăşim acest moment, ce a fost în trecut rămâne în trecut”, a afirmat el.  

El a spus că i-a rugat pe colegi să vină cu argumente clare şi a menţionat că a aflat de la Nicolae Ciucă, legat de programul de guvernare al USR, că Apărarea nu mai primeşte 2% din PIB, ceea ce este o încălcare a relaţiei cu NATO şi a promisiunii pentru a păstra acest procent, în Guvern. 

Premierul a precizat că decizia PNL în BEx este de a asigura cvorumul la şedinţa de plen în care se dă votul  de învestitură şi a nu vota, iar liberalii se vor abţine şi în comisii.

Despre ce se va întâmpla după ziua de miercuri, Cîţu a spus că sunt mai mutle strategii şi a menţionat că e responsabilitatea premierului desemnat de a se asigura că are majoritate la vot. 

”Toate soluţiile sunt pe masa, vom face tot ce putem pentru români şi pentru PNL. Toate variantele sunt pe masă”, a afirmat preşedintele PNL, despre scenariile de după votul de miercuri. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cvorum plenflorin cituguvern ciolosvor pnl
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes