Licitația tramvaielor turcești anulată în instanță. Nicușor Dan: Firea oferă bucureștenilor, încă o dată, nota de plată a incompetenței sale

PMB este obligată, prin decizia de astăzi a Curții de Apel, să reevalueze licitația de tramvaie în urma căreia desemnase drept câștigătoare societatea turcă, Durmazlar Makina, în dauna Astra Vagoane Călători SA, anunță Nicușor Dan, joi, pe pagina sa de socializare.

”Decizia instanței nu face altceva decât să valideze hotărârea Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) care anulase licitația Primăriei, ca urmare a contestării ei de către societatea din Arad.

”Conform informațiilor oferite de mass-media, Durmazlar Makina nu avea niciun tramvai în portofoliu care să se încadreze în cerințele din caietul de sarcini, iar prototipurile erau interzise. CNSC a anulat licitația Primăriei deoarece a constatat că firma turcă fusese împinsă pe primul loc, pe baza unor simple declarații, insuficiente, firește, pentru a demonstra validitatea angajamentelor asumate.

PMB nu doar că nu a acceptat să refacă licitația, dar s-a erijat în instanță ca apărător al firmei turcești, deși aceasta nu contestase decizia CNSC. Prin urmare, Primăria, adică bucureștenii, trebuie să plătească acum și 35000 lei, drept cheltuieli de judecată. Organizarea defectuoasă a licitației va duce și la pierderea fondurilor europene, iar cetățenii Bucureștiului vor continua să călătorească în tramvaie vechi, degradate, în care își pun viața în pericol.

Iată cum, în loc de 100 de tramvaie noi, care urmau să fie achiziționate din bani europeni, primarul PSD, Gabriela Firea, oferă bucureștenilor, încă o dată, nota de plată a incompetenței sale și a intereselor care țin administrația în afara legilor.

Aceasta este realitatea, pe care PSD și primarul său, Gabriela Firea, o livrează zi de zi bucureștenilor: un dezastru continuu și un circ fără măsură care trebuie oprit acum!”, mai scrie candidatul PNL la Primăria generală.

Decizia Curții de Apel

Curtea de Apel București (CAB) a admis o cerere a Astra Vagoane Călători Arad, care obligă Primăria Capitalei să pună în executare o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) de la finele anului 2019, când instituția a anulat decizia de atribuire a unui contract pentru livrarea a 100 tramvaie, estimat la 845,68 milioane de lei. Primăria Capitalei a stabilit câștigătoare oferta turcilor de la Durmazlar.

Ca urmare a hotărârii instanței, Primăria este obligată însă acum să dea câștig de cauză companiei Astra Vagoane și să descalifice oferta societății turce Durmazlar Makina. CNSC reținuse că oferta Durmazlar trebuie descalificată pentru că firma turcă nu a prezentat un certificat de omologare tehnică a modelului de tramvai ofertat și a ofertat un prototip, contrar cerințelor caietului de sarcini. Totodată, CNSC a reținut că firma Durmazlar a fost favorizată, întrucât i s-a permis completarea ofertei în mod nelegal.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

nicusor dantramvaie firea
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes