Administrație locală

Liderul PNL Timiş a semnat protocolul de guvernare locală. Reacţia lui Dominic Fritz

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a semnat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, protocolul de colaborare locală cu USR- PLUS, după ce în urmă cu o zi negocierile dintre cele două formaţiuni au eşuat. Nica a declarat că Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei, a mototolit protocolul şi l-a aruncat, ieşind din sală împreună cu delegaţia USR-PLUS. Nica speră ca partenerii de dialog să semneze, totuşi, acest protocol.

Preşedintele interimar al PNL Timiş, Alin Nica a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în cadrul negocierilor de joi Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei a avut o ieşire nervoasă.

”Nu am întâlnit niciodată, nicăieri, ca, în timpul negocierilor, un partener să bage cuţitul în spate celuilalt partener prin declaraţii belicoase, aşa cum a făcut-o bucureşteanul Drulă (deputatul Cătălin Drulă – n.r.). Poate la Bucureşti se face o astfel de politică, dar eu o dezavuez total. Eu voi respinge cu vehemenţă acest mod de a face politică pentru că spiritul bănăţean respinge acest mod de a face politică, în care una spui în spaţiul public, alta în cadrul negocierilor. Domnul Drulă este în comisia de negociere. (…) Ceea ce am văzut în cadrul discuţiilor, şi discuţiile au fost pozitive până în ultimul moment şi chiar am dorit să semnez ieri, pentru că în acel protocol nu scria de funcţii. Dar, când am discutat despre comunicatul de presă, am solicitat eliminarea paragrafului cu funcţii. Reacţia lui Dominic a fost să mototolească protocolul şi să îl arunce. Reacţia asta m-a şocat cu atât mai mult cu cât am colegi din Germania, nu am văzut-o pe Merkel să facă acest lucru, dar eu pun asta pe seama influenţei nefaste a bucureşteanului Drulă, care doreşte să transforme politica locală în bâlciul Bucureştean”, a declarat Alin Nica.

Fără alianțe cu PSD

Liderul liberalilor din Timiş a anunţat semnarea protocolului convenit cu USR- PLUS, subliniind că PNL nu va face o alianţă cu PSD.

„Eu sunt dispus în continuare să semnez parteneriatul cu USR-Plus care a fost redactat de însuşi Dominic Fritz şi agreat. Eu îl semnez, fac apel ca până luni să vină şi ei aici să semneze. Dacă pe dumnealor îi interesează funcţiile, să o spună clar sau poate să facă ceea ce au şi spus, să facă o alianţă toxică cu PSD. Noi nu dorim să avem niciun fel de discuţii cu PSD, dar dacă ei doresc să facă acest lucru, le doresc succes”, a spus Alin Nica, apoi a semnat protocolul în faţa jurnaliştilor la conferinţa de presă a PNL Timiş.

Nica a adăugat că protocolul conţine şi un pact de neagresiune între PNL şi USR-PLUS, la nivel judeţean.

”Protocolul conţine şi un pact de neagresiune, să nu ne atacăm în presă, în campania electorală. Campania durează o lună, iar noi trebuie să colaborăm patru ani. Cei de la USR- PLUS au ieşit din sală şi nu am mai avut cu cine negocia. Pun asta pe lipsa lor de experienţă. La urma urmei forurile vor trebui să funcţioneze. Dacă cei de la USR vor dori să se alieze cu PSD, nu ne putem opune. Noi acum le întindem mâna”, a mai declarat Nica.

Neînțelegi majore USR PLUS – PNL

Liderii PNL şi cei ai USR-PLUS din judeţul Timiş nu au reuşit să ajungă la o înţelegere în privinţa guvernării locale, cele două părţi nu s-au putut înţelege în privinţa funcţiilor de viceprimari în Timişoara şi de vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Timiş. Liberalii s-au arătat deranjaţi şi de declaraţiile deputatului USR Cătălin Drulă care a precizat, în urmă cu o zi, că partidul său negociază proiecte, nu funcţii.

Ulterior, primarul ales al municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a declarat că este dispus să facă o alianţă chiar şi cu PSD sau Pro România, pentru majoritate în Consiliul Local Timişoara.

Alte știri de interes

Traian Berbeceanu este infectat cu coronavirus. În ce stare se află prefectul Capitalei

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan vrea ridicarea maşinilor abandonate și a celor parcate ilegal

Saghin Cristian

Program prelungit la Evidența populației, până în ziua alegerilor

Mihnea Tudor

Nicuşor Dan a renunţat la paza biroului primarului. Poliţiştii locali, trimiși pe teren

Gloria Pascu

Preşedintele PNL Neamţ, Mugur Cozmanciuc, confirmat cu noul coronavirus

Mihnea Tudor

Luminițe de Sărbători – Nicuşor Dan: Dacă tot s-au pus, o să se aprindă. Costă 9 milioane de lei

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan, vehement cu consilierul care s-a făcut preș în fața Olguței Vasilescu: Trădătorii nu au ce căuta în PNL

Mihnea Tudor

București, anul 2020 – Ne așteaptă o iarnă grea, ne anunță noul primar Nicușor Dan. Termoficarea e varză

Saghin Cristian

Mihai Petcu, noul director al STB. Ce provocări îl așteaptă

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »