Liderul PPE Manfred Weber: Bucureştiul va fi, în următoarele două zile, capitala politică a Europei

Manfred Weber liderul PPE, la București
Manfred Weber liderul PPE, la București

Capitala României, Bucureştiul, va fi, în următoarele două zile, capitala politică a Europei, a declarat, marţi, preşedintele Partidului Popular European, Manfred Weber, într-o conferinţă de presă comună cu liderul Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă.

Weber este prezent în aceste zile la Bucureşti, în contextul desfăşurării, miercuri şi joi, a Congresului PPE.

El a afirmat că se simte “binevenit” în capitala României.

Liderul Popularilor Europeni a subliniat că PPE este, în prezent, “cea mai mare forţă din Parlamentul European”. “Avem cel mai mare număr de aleşi locali din Europa”, a precizat el.

Potrivit preşedintelui PPE, au fost mai multe motive pentru care Bucureştiul a fost ales pentru a fi gazda acestei reuniuni PPE – unul dintre motive fiind faptul că PPE are “doi lideri puternici” în România, după cum a explicat el, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi şeful statului, Klaus Iohannis. De asemenea, a arătat Manfred Weber, “PPE se defineşte ca un partid de centru-dreapta şi al ţărilor est-europene”, iar România “este aproape de Ucraina”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bucuresti capitala europeicongres ppe 2024congresul ppe bucurestimafred weber
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes