Sport

Liga I – Cluburile, obligate să facă 3 teste COVID-19, în cantonamente. Când se reia campionatul

Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului, a anunţat, miercuri, într-o declarație depresă, că toate cluburile din Liga I, care îşi vor relua pregătirea centralizată după 15 mai, vor fi obligate să efectueze câte 3 teste pentru COVID-19 fotbaliştilor.

Testele se vor face la intrarea în baza de antrenament, apoi în zilele a 7-a şi a 14-a.

„Nu este nevoie de un protocol semnat cu fiecare federaţie în parte, am avut reprezentanţi din partea multor federaţii. Cu cei de la fotbal am avut un dialog consistent, au fost practic cei mai insistenţi reprezentanţi ai disciplinelor sportive pentru reluarea competiţiilor. În momentul de faţă şi-au asumat acele condiţii. Sunt câteva modificări pe care le-am făcut în urma dialogului cu FRF şi LPF. Probabil că după data de 15 cluburile din Liga I îşi vor relua antrenamentele. Modificările pe care le-am făcut ţin de introducerea testului pentru COVID-19, de trei ori, la intrarea în cantonament, în ziua a 7-a şi a 14-a”, a declarat Ionuţ Stroe într-o conferinţă de presă.

Reguli pentru reluarea campionatului Liga 1

Echipele de fotbal îşi vor putea relua antrenamentele chiar dacă nu au unităţi de cazare în cadrul bazelor sportive, aşa cu era stipulat până acum:

„Şi am stabilit reguli care ţin de transportul de la cazare până la baza de antrenament, pentru că am înţeles că nu toţi aveau cazare în acelaşi loc. Normele actuale spun clar că trebuie să rămână în cantonament, dacă situaţia ne va permite putem relaxa aceste măsuri, dar după cele 14 zile rămân în cantonament acolo. Eu înţeleg foarte multe dintre îngrijorările organizatorilor de competiţii şi ale cluburilor şi situaţiile de ordin financiar, dar în primul rând trebuie să avem grijă de siguranţă celor implicaţi. Dacă lucrurile evoluează normal, putem relaxa aceste măsuri. Nu văd în momentul de faţă niciun motiv de a dramatiza situaţia că o echipă face un cantonament de o lună de zile. Ei au spus că au nevoie de patru săptămâni de cantonament pentru a fi apţi din punct de vedere fizic să reia o eventuală competiţie”.

Pentru reluarea antrenamentelor, echipele din Liga I vor fi nevoite să intre în cantonamente centralizate cu regim închis, aceleaşi condiţii fiind valabile şi după reluarea competiţiei.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că intenţionează să reia actuala ediţie a campionatului Ligii I în weekend-ul 13-14 iunie.

Alte știri de interes

Harlem Gnohere a spus ADIO FCSB-ului! Scrisoare emoționantă de despărțire

Mihnea Tudor

Rugby-ul românesc, în doliu. A murit managerul echipei naționale

Mihnea Tudor

Cât a costat Ianis Hagi ca să fie definitiv jucător la Rangers?

Mihnea Tudor

Stadionul Steaua – noi imagini cu arena, din dronă – VIDEO

Mihnea Tudor

Moartea lui George Floyd: jucătorii de la Liverpool, în genunchi, pe Anfield

Saghin Cristian

Cum se vor desfășura meciurile din LIGA 1? Burleanu a dat toate explicațiile

Mihnea Tudor

Slavia Praga, mai aproape de titlu cu contribuția esențială a lui Nicolae Stanciu

Mihnea Tudor

FCSB pe noua arenă din Ghencea. Se pregătește un miting uriaș

Mihnea Tudor

Se reia Liga 1 de fotbal. Burleanu: Singura federaţie care a propus un protocol medical

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »