Ligia Deca: Cursurile de limbă, cultură și civilizație românească vor fi reluate în Marea Britanie, pentru prima oară după Brexit

Ligia Deca
Ligia Deca

Proiectul internaţional de susținere a cursurilor de limbă, cultură și civilizație românească este un proiect dezvoltat în cadrul unui parteneriat între Ministerul Educaţiei Naționale din România şi ministere ale educației din state europene.

Ligia Deca, ministrul Educației, a anunțat că vor fi reluate în Marea Britanie cursurile de limbă, cultură și civilizație românească, pentru prima oară după Brexit.

Aceste cursuri au loc deja, de 14 ani, și sunt relizate cu sprijinul constant al Institutului Limbii Române, metodologie în care competențele și metodele didactice ale profesorilor-colaboratori, au facut din proiectul LCCR, unul respectat și apreciat, astăzi funcționând în 7 țări europene.

Ligia Deca: „Așa cum am mai spus, a fost o prioritate pentru mandatul meu accesul la aceste cursuri de care toți copiii și tinerii din diaspora au nevoie”.

„Cultura și identitatea culturală trebuie protejate, de aceea, am depus toate eforturile pentru finalizarea cadrului legal necesar desfășurării cursurilor”, a transmis ministrul Educației.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cursuri limba romana anglialigia deca
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes