”Lista verde” a țărilor din care se pot întoarce românii fără a fi nevoiți să stea în izolare

Românii care se întorc din Italia sau Franța nu vor mai fi nevoiți să stea în izolare când intră în România. Anunțul a fost făcut de Digi 24 care susține că pe listă, pe lângă Italia și Franța, mai sunt Irlanda, Estonia, Finlanda.

”Cele cinci țări ar putea fi Italia, Irlanda, Estonia, Finlanda și Franța, însă numai în zona continentală. Actualizarea listei cu zonele verzi, adică țările în care putem merge fără ca la intrarea în România să intrăm în izolare la domiciliu, se face la 14 zile, în funcție de situația epidemiologică din țările respective”, a anunțat corespondentul Digi24.

Până acum, pe lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zona verde) erau: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slocavia, Slovenia, Ungaria.

Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din aceste state.

Oficial, a fost publicată astăzi Hotărârea nr.31 din 22.06.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Astfel se vor relua și zborurile înspre/dinspre aceste țări Italia, Franța (Franța Metropolitană), Irlanda, Finlanda și Estonia.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fara izolarelista verde
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes