Special

Liviu Dragnea, la sediul DNA în legătură cu vizita pe care a făcut-o în SUA în 2017

Dragnea, urmărit penal în dosarul vizitei, din 2017, în SUA. Principalele acuzații: Trafic de influenţă şi folosire a influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite
Dragnea, urmărit penal în dosarul vizitei, din 2017, în SUA. Principalele acuzații: Trafic de influenţă şi folosire a influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite

Liviu Dragnea a fost dus, joi, la sediul DNA Bucureşti, în legătură cu vizita pe care a făcut-o în 2017 în Statele Unite ale Americii.

Fostul preşedinte al PSD LIviu Dragnea a ajuns, joi, la ora 14.00, la sediul DNA Bucureşti. 

El a fost adus cu o dubă, fiind transportat de la penitenciar.

Prezenţa la DNA are legătură cu vizita pe care fostul preşedinte al PSD a făcut-o în 2017 în Statele Unite ale Americii. 

PSD ar fi achitat 100.000 de dolari unei firme de lobby din SUA, Madison & Co, pentru a facilita întâlniri ale liderului social-democrat Liviu Dragnea cu vicepreşedintele Mike Pence, cu preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan, precum şi cu persoane influente din mediul politic, din presă şi din mediul academic, susţinea în noiembrie 2017 Legistorm.com, care prezenta documente postate pe site-ul Departamentului american al Justiţiei.

Din mailurile făcute publice de firma de lobby rezultă că discuţiile pe acest subiect au fost iniţiate de Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg şi la New York, care ulterior a fost consilier al vicepreşedintelui Camerei Florin Iordache.

Dragnea afirma, în noiembrie 2017, că a verificat la partid şi nu există niciun contract cu o astfel de firmă, iar „PSD nu a plătit niciun leu”. 

Liviu Dragnea s-a aflat în SUA în ianuarie 2017, în contextul ceremoniilor de instalare a lui Donad Trump la Casa Albă. Atunci, liderul PSD a postat pe Facebook imagini în care părea că discută cu Trump cu ocazia a ceea ce a numit „o cină restrânsă”, deşi imaginile arătau că numărul celor prezenţi la eveniment era destul de mare.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Hotărârile CNSU şi ordinele miniştrilor prin care au fost suspendate cursurile faţă în faţă în toate unităţile de învăţământ, anulate de Curtea de Apel

Mircea Furdu

Fiul lui Ilie Dumitrescu trimis în judecată pentru trafic de droguri, după ce a fost prins în flagrant

Mihnea Tudor

Dosarul morții lui Patrick Ekeng, verdict final. Medicul, condamnat cu suspendare

Mihnea Tudor

Liga Studenților Iași atacă la CCR ordonanța care elimină gratuitatea transportului studenților pe CFR

Gloria Pascu

Eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor în fața CCR. Augustin Zegrean: Este o problemă aici. Se vor împiedica de un lucru

Mihnea Tudor

CCR respinge sesizările privind legea prin care evazioniștii scapă de închisoare dacă achită prejudiciul

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »