Locomotivă în flăcări, pe Valea Prahovei. Trăgea un tren cu 25 de vagoane cu azotat de amoniu

Locomotiva unui tren de marfă care transporta îngrăşăminte chimice a luat foc duminică după-amiază în apropiere de Ploieşti, pompierii intervenind pentru stingerea incendiului.

Circulația feroviară era blocată pe Valea Prahovei. Sunt afectate șase trenuri care circulă între Brașov, stațiunile montane și București. Garniturile au întârzieri de zeci de minute, cele mai mari fiind de 150 de minute și 170 de minute.

În trenuri sunt în special pasageri care se întorc în capitală după revelion. Au de suferit și călătorii care au legături cu alte trenuri în București.

Potrivit ISU Prahova, doua autospeciale de stingere, o autospecială cu azot şi o ambulanţă SMURD au intervenit duminică după-amiază pentru stingerea unui incendiu produs la locomotiva unui tren de marfă care transporta îngrăşăminte chimice.

Incidentul s-a produs în zona localităţii prahovene Brazi, între staţiile de cale ferată Brazi şi Crivina.

Ulterior, pompierii au stabilit că mecanicul a preîntâmpinat o tragedie deoarece trenul marfar transporta azotat de amoniu. Garnitura are 25 de vagoane.

”Odată cu decuplarea locomotivei de restul vagoanelor, care erau încărcate cu azotat de amoniu, nu mai există pericol de explozie’’ au mai precizat cei de la ISU Prahova.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

incendiu locomotiva brazi locomotiva in flacari tren cu azotat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes