Eveniment

Locuri de muncă sunt, numai să vrei să muncești. Creștere SEMNIFICATIVĂ a numărului de angajări în pandemie

În România s-au făcut cu 50% mai multe angajări decât în aceeași perioadă a anului trecut, arată un studiu al celei mai mari platforme de recrutări online din țara noastră. Cele mai multe recrutări s-au făcut în retail, IT, firme de curierat, fabrici, dar și clinici private și farmacii, mai puțin în supermarketuri deoarece oamenii se tem de expunerea prea mare la virus.

Vlad Curtifan, Best Jobs România spune, citat de scrie stirileprotv.ro: ”Știm că vară, e o perioadă când interesul angajaților scade foarte mult, având în vedere că e o perioadă a concediilor, dar situația din piața muncii pe fondul crizei și a instabilității economice a făcut în așa fel încât cifrele din acest punct de vedere să fie mai mari”.

”Interesant este că de când am început această criză, angajații, candidații au mers către acest domeniu, de retail, însă, luna trecută am avut o scădere de 60% a aplicărilor pentru retail”, explică acesta.

Reconversie profesională

De asemenea, in această perioadă foarte multe companii au fost nevoite să suplimenteze numărul angajaților pentru a-și dezvolta serviciile online. Pentru că sunt mai multe comenzi online ca niciodată o firmă de curierat a angajat recent numai puțin de 130 de curieri, manipulanți și operatori pentru call center.

În această perioadă recrutăm mult mai ușor față de aceeași perioadă a anului trecut pentru că foarte mulți își caută un loc de muncă și sunt dispuși să facă o reconversie profesională. Spre exemplu, am recrutat oameni din horeca, ospătari, chelneri”, spune Elena Anghel, director HR firmă de curierat.

Conform unui studiu din anul 2019, aproape 70% dintre români sunt dispuși să-și schimbe meseria, iar cei mai deschiși la o schimbare sunt angajații cu vârste cuprinse între 31 și 50 ani.

Alte știri de interes

Polițiști atacați și răniți cu o coasă, atacatorii, împușcați

Mihnea Tudor

10 august 2020 miting în Piața Victoriei: „Vrem vinovaţii pentru jandarmiada din 10 august 2018”

Saghin Cristian

Nereguli grave pe Litoral. Atenție ce mâncați! Sancțiuni în lanț ale ANSVSA pentru siguranța alimentelor

Gloria Pascu

Intrarea în carantină, contestată în instanță de alte două localități

Mihnea Tudor

Alertă la Cernavodă: Unitatea Nucleară 1 s-a deconectat brusc de la Sistemul Energetic Național

Mihnea Tudor

Un polițist, amendat pentru că nu purta masca de protecție în magazin

Saghin Cristian

Teodorovici, cuvinte grele pentru propriul partid: ”PSD, trezește-te‼️ Te târăști simulând democrația”

Mihnea Tudor

Ana Birchall: Politica penală a statului a fost făcuta de penali. Cere schimbare legii de funcționare a CCR: ”Este timpul să ne intoarcem la normalitate”

Mihnea Tudor

Zeci de adolescenți, ridicați din Costinești și duși acasă cu duba ISU

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »