Londra acceptă prelungirea aplicării provizorie a acordului comercial post-Brexit

Regatul Unit a acceptat o solictare a Uniunii Europene (UE) de prelungire a perioadei aplicării provizorii a acordului comercial post-Brexit, cu scopul de a lăsa suficient timp Parlamentului European (PE) să ratifice documentul, a anunţat un purtător de cuvânt al Guvernului lui Boris Johnson, relatează AFP.

”Azi (marţi), am convenit să prelungim până la 30 aprilie termenul-limită al ratificării acorduui de către UE”, a anunţat purtătorul de cuvânt.

Aplicarea provizorie a tratatului, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie, urma să se încheie iniţial la 28 februarie, însă PE a anunţat că are nevoie de mai mult timp.

”Este dezamăgitor faptul că UE nu şi-a încheiat procedurile interne la termenul convenit, având în vedere incertitudinea pe care-o creează acest lucru întreprinderilor şi cetăţenilor ambelor părţi. Aşteptîm ca UE să respecte noul calendar”, a insistat purtătorul de cuvânt britanic.

O examinare aprofundată a acestui text – de 1.250 de pagini – în PE a început la jumătatea lui ianuarie.

Eurodeputaţii speră să se exprime prin vot în martie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

acord comercial marea britanieacord post brexitprelungire acord
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes