Lovitură de la USR pentru proprietarii de mașini: legea privind ridicarea ”autovehiculelor abandonate” a fost votată

Inițiativa senatorului USR Nicu Fălcoi care va permite ridicarea mai rapidă a mașinile abandonate a fost votată de Camera Deputaților, în calitate de Cameră decizională.

Conform noii legislații, un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe drumuri/parcări publice mai mult de 6 luni fără ITP și asigurare RCA în vigoare, iar proprietarul nu a plătit impozitul aferent.

Perioada în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice va fi scurtată de la 1 an la 6 luni, în timp ce definiția termenului ”vehicule fără stăpân” se modifică pentru a include și acele vehicule înmatriculate în străinătate, care nu puteau fi ridicate din simplul motiv că nu au numere de înmatriculare românești.

Inițiativa prevede obligația autorităților să înmâneze sau, în cazuri excepționale, să afișeze la adresa de domiciliu a proprietarului somația de plată, în timp ce proprietarul are la dispoziție 5 zile de la primirea somației pentru a depune dovada achitării taxelor auto, amenzilor și dovada efectuării ITP-ului.

Conform legislației anterioare, autoritățile erau obligate să parcurgă nenumărate etape astfel încât ridicarea unui singur vehicul putea să dureze până la patru luni.

Proiectul de lege merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

masini abandonate ridicare masini abandonate ridicare vehicule
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes