International

Lovitura de stat în Mali: Președintele și premierul au fost arestați

Ibrahim Boubacar Keïta și Boubou Cissé, președintele și prim-ministrul din Mali, au fost arestați de soldați în această marți, la sfârșitul zilei, la Bamako, la câteva ore după începerea unei revolte în tabăra Kati.

Ibrahim Boubacar Keïta se afla în reședința sa din Sebenikoro, Bamako, când a fost arestat de soldați în jurul orei locale 16.30 p.m. Totodată a fost arestat și premierul, Boubou Cissé, și fiul său, parlamentarul Karim Keïta, potrivit unor informații confirmate pentru Jeune Afrique de mai multe surse guvernamentale și diplomatice.

Încercarea de lovitură de stat începuse dimineața. Au fost auzite împușcături în tabăra militară Soundiata-Keïta din Kati, situată la 15 km nord de Bamako, conform B1 tv.

Președintele, Ibrahim Boubacar Keïta, s-a refugiat în reședința sa din Sebenikoro, împreună cu premierul, Boubou Cissé. De asemenea, a fost prezent Karim Keïta, deputat și fiul președintelui. La sfârșitul zilei, o mulțime de manifestanți s-au adunat în fața reședinței prezidențiale.

Câteva ore mai târziu președintele și primul său ministru au fost arestați. Ministrul Apărării, Ibrahima Dahirou Dembélé, și mai mulți ofițeri de rang înalt sunt, de asemenea, reținuți.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »