Lovitura de stat în Mali: Președintele și premierul au fost arestați

Ibrahim Boubacar Keïta și Boubou Cissé, președintele și prim-ministrul din Mali, au fost arestați de soldați în această marți, la sfârșitul zilei, la Bamako, la câteva ore după începerea unei revolte în tabăra Kati.

Ibrahim Boubacar Keïta se afla în reședința sa din Sebenikoro, Bamako, când a fost arestat de soldați în jurul orei locale 16.30 p.m. Totodată a fost arestat și premierul, Boubou Cissé, și fiul său, parlamentarul Karim Keïta, potrivit unor informații confirmate pentru Jeune Afrique de mai multe surse guvernamentale și diplomatice.

Încercarea de lovitură de stat începuse dimineața. Au fost auzite împușcături în tabăra militară Soundiata-Keïta din Kati, situată la 15 km nord de Bamako, conform B1 tv.

Președintele, Ibrahim Boubacar Keïta, s-a refugiat în reședința sa din Sebenikoro, împreună cu premierul, Boubou Cissé. De asemenea, a fost prezent Karim Keïta, deputat și fiul președintelui. La sfârșitul zilei, o mulțime de manifestanți s-au adunat în fața reședinței prezidențiale.

Câteva ore mai târziu președintele și primul său ministru au fost arestați. Ministrul Apărării, Ibrahima Dahirou Dembélé, și mai mulți ofițeri de rang înalt sunt, de asemenea, reținuți.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

Ibrahim Boubacar Keitalovitura de statmali lovitura de statpresedinte arestat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes