Lovitură de teatru: Daniel Tudorache a plătit cauțiunea de 1 milion de euro

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, și fosta sa soție, Adina Tudorache, au depus garanții imobiliare care acoperă cauțiunile de un million de euro, respectiv 250.000 de euro, impuse DNA.

Tribunalul Bucureşti a respins contestația formulată de fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, împotriva controlului judiciar pe cauţiune, măsură ce i-a fost impusă de procurorii DNA în dosarul său. Cum decizia instanței este definitivă, Tudorache a fost nevoit să depună vineri, 27 noiembrie, la DNA, o cauţiune de un milion de euro. O decizie asemănătoare a fost luată, de instanță, şi în cazul fostei sale soţii, Adina Tudorache, iar cauțiunea stabilită în cazul ei este de 250.000 de euro. Cei doi soți Tudorache au pus la dispoziția procurorilor mai multe imobile a căror valoare acoperă suma totală de 1.250.000 de euro.

Daniel Tudorache este cercetat penal pentru complicitate la trafic de influenţă şi spălare a banilor, iar fosta soţie pentru complicitate la spălare de bani. O altă persoană din anturajul fostului primar este acuzată de trafic de influenţă.

Conform informațiilor furnizate de DNA, în perioada septembrie 2016 – mai 2017, o persoană aflată în anturajul lui Daniel Tudorache ar fi pretins de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea contractului de servicii pe care societatea acestuia îl avea cu o instituţie aflată în subordinea Primăriei Sector 1.

Potrivit sursei citate, în activităţile descrise, persoana care şi-a traficat influenţa ar fi fost sprijinită de primarul de la acea vreme Daniel Tudorache.

Procurorii menţionează că, în perioada în care a ocupat funcţii publice (2008 – 2018), Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproporţionat de mari comparativ cu veniturile sale licite.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

daniel tudorache tudorache cautiune
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes