International Recomandate

Lovitură de trăsnet în SUA: Nancy Pelosi anunță înființarea unei comisii pentru a stabili capacităţile lui Donald Trump de a conduce Statele Unite

Această Comisie se înscrie în al 25-lea Amendament al Constituţiei americane, care prevede ca preşedintele să cedeze frâiele puterii vicepreşedintelui, dacă nu mai este în măsură să guverneze, susține lidera democraților americani.

Pelosi a anunțat vineri proiectul de lege la amendamentul 25, după ce a pus sub semnul întrebării sănătatea lui Trump, anunță Fox News. Pelosi spune că Trump trebuie să dezvăluie mai multe despre starea sa de sănătate, de când a avut rezultat pozitiv pentru COVID-19.

Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a anunțat vineri proiectul de lege pentru a crea o comisie care să permită Congresului să demită un președinte din funcție, folosind amendamentul 25, la o zi după ce ea l-a acuzat pe președintele Trump că se află „într-un stat modificat” de la tratamentul său cu coronavirus.

Necesitatea unui plan de succesiune

„Nu este vorba despre președintele Trump”, a susținut Pelosi vineri. „Se va confrunta cu judecata alegătorilor. Dar arată nevoia ca noi să creăm un proces pentru viitorii președinți”.

Pelosi a negat că calendarul legislației ar avea vreo legătură cu alegerile și a susținut că este necesară înființarea unei comisii privind capacitatea prezidențială pentru a „oferi oarecare confort oamenilor” cu privire la stabilitatea guvernului.

Lui Pelosi i s-a alăturat, la Capitol, reprezentantul Jamie Raskin, autorul proiectului de lege, care a declarat că criza coronavirusului a demonstrat în continuare necesitatea unui plan de succesiune în cazul în care președintele este incapacitat.

”Trebuie să acționăm”, a spus Raskin. ”În vremuri de haos, trebuie să ne ținem ferm de Constituția noastră”, a adăugat Raskin. ”Al 25-lea amendament se referă la stabilitatea președinției și la continuitatea funcției.”

Publicul trebuie să cunoască starea de sănătate a președintelui

Ea a pus la îndoială starea de sănătate a lui Trump și comportamentul acestuia de când a fost diagnosticat cu COVID-19 pe fondul unui focar la Casa Albă.

„Publicul trebuie să cunoască starea de sănătate a președintelui”, a declarat Pelosi joi, cerând să fie făcut public testul negativ Covid, cel de dinainte de a anunța că a fost infectat săptămâna trecută.

Trump a răspuns mai târziu: „Crazy Nancy este cea care ar trebui să fie sub observație. Nu o numesc nebună degeaba!”

Conform celui de-al 25-lea amendament, Congresul, cabinetul și vicepreședintele pot elimina puterile unui președinte dacă, dintr-un anumit motiv, el sau ea sunt declarați improprii în circumstanțe nefaste. Dar acest lucru necesită un vot de 2/3 al ambelor camere.

Alte știri de interes

Pelerinaj de Sfântul Dumitru – anunțul Patriahiei Române. Programul liturgic

Gloria Pascu

Șerban Nicolae a părăsit PSD: „Este ca și cum la Mondiale în 94, România îl scotea pe Hagi”

Saghin Cristian

Bilanț coronavirus România – Un nou record de infectări, la limita a 5000 de cazuri – 22 octombrie 2020

Gloria Pascu

PNL a depus sesizare la CCR, în cazul numirii lui Iordache

Mihnea Tudor

Spania, doborâtă de pandemie: a depăşit un milion de infecţii

Gloria Pascu

Iohannis intervine în disputa PNL – USR: Voi avea o discuție

Gloria Pascu

Augustin Zegrean, fost judecător constituțional, confirmă: Alegerea lui Iordache este ilegală. Ce spune legea 9 din 1993

Saghin Cristian

Orban susține că a fost un blat USR-PSD la numirea lui Iordache, “violatorul justiţiei independente”, la Consiliul Legislativ

Mihnea Tudor

Raed Arafat: În următoarele 4-6 săptămâni, cam asta va fi situația

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »