Lovitură de trăsnet în SUA: Nancy Pelosi anunță înființarea unei comisii pentru a stabili capacităţile lui Donald Trump de a conduce Statele Unite

Această Comisie se înscrie în al 25-lea Amendament al Constituţiei americane, care prevede ca preşedintele să cedeze frâiele puterii vicepreşedintelui, dacă nu mai este în măsură să guverneze, susține lidera democraților americani.

Pelosi a anunțat vineri proiectul de lege la amendamentul 25, după ce a pus sub semnul întrebării sănătatea lui Trump, anunță Fox News. Pelosi spune că Trump trebuie să dezvăluie mai multe despre starea sa de sănătate, de când a avut rezultat pozitiv pentru COVID-19.

Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a anunțat vineri proiectul de lege pentru a crea o comisie care să permită Congresului să demită un președinte din funcție, folosind amendamentul 25, la o zi după ce ea l-a acuzat pe președintele Trump că se află „într-un stat modificat” de la tratamentul său cu coronavirus.

Necesitatea unui plan de succesiune

“Nu este vorba despre președintele Trump”, a susținut Pelosi vineri. “Se va confrunta cu judecata alegătorilor. Dar arată nevoia ca noi să creăm un proces pentru viitorii președinți”.

Pelosi a negat că calendarul legislației ar avea vreo legătură cu alegerile și a susținut că este necesară înființarea unei comisii privind capacitatea prezidențială pentru a “oferi oarecare confort oamenilor” cu privire la stabilitatea guvernului.

Lui Pelosi i s-a alăturat, la Capitol, reprezentantul Jamie Raskin, autorul proiectului de lege, care a declarat că criza coronavirusului a demonstrat în continuare necesitatea unui plan de succesiune în cazul în care președintele este incapacitat.

”Trebuie să acționăm”, a spus Raskin. ”În vremuri de haos, trebuie să ne ținem ferm de Constituția noastră”, a adăugat Raskin. ”Al 25-lea amendament se referă la stabilitatea președinției și la continuitatea funcției.”

Publicul trebuie să cunoască starea de sănătate a președintelui

Ea a pus la îndoială starea de sănătate a lui Trump și comportamentul acestuia de când a fost diagnosticat cu COVID-19 pe fondul unui focar la Casa Albă.

“Publicul trebuie să cunoască starea de sănătate a președintelui”, a declarat Pelosi joi, cerând să fie făcut public testul negativ Covid, cel de dinainte de a anunța că a fost infectat săptămâna trecută.

Trump a răspuns mai târziu: „Crazy Nancy este cea care ar trebui să fie sub observație. Nu o numesc nebună degeaba!”

Conform celui de-al 25-lea amendament, Congresul, cabinetul și vicepreședintele pot elimina puterile unui președinte dacă, dintr-un anumit motiv, el sau ea sunt declarați improprii în circumstanțe nefaste. Dar acest lucru necesită un vot de 2/3 al ambelor camere.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amendamentul 25 comisie trump sanatate nancy pelosi lovitura trump
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes