International Recomandate

Lovitură de trăsnet în SUA: Nancy Pelosi anunță înființarea unei comisii pentru a stabili capacităţile lui Donald Trump de a conduce Statele Unite

Această Comisie se înscrie în al 25-lea Amendament al Constituţiei americane, care prevede ca preşedintele să cedeze frâiele puterii vicepreşedintelui, dacă nu mai este în măsură să guverneze, susține lidera democraților americani.

Pelosi a anunțat vineri proiectul de lege la amendamentul 25, după ce a pus sub semnul întrebării sănătatea lui Trump, anunță Fox News. Pelosi spune că Trump trebuie să dezvăluie mai multe despre starea sa de sănătate, de când a avut rezultat pozitiv pentru COVID-19.

Președintele Camerei, Nancy Pelosi, a anunțat vineri proiectul de lege pentru a crea o comisie care să permită Congresului să demită un președinte din funcție, folosind amendamentul 25, la o zi după ce ea l-a acuzat pe președintele Trump că se află „într-un stat modificat” de la tratamentul său cu coronavirus.

Necesitatea unui plan de succesiune

„Nu este vorba despre președintele Trump”, a susținut Pelosi vineri. „Se va confrunta cu judecata alegătorilor. Dar arată nevoia ca noi să creăm un proces pentru viitorii președinți”.

Pelosi a negat că calendarul legislației ar avea vreo legătură cu alegerile și a susținut că este necesară înființarea unei comisii privind capacitatea prezidențială pentru a „oferi oarecare confort oamenilor” cu privire la stabilitatea guvernului.

Lui Pelosi i s-a alăturat, la Capitol, reprezentantul Jamie Raskin, autorul proiectului de lege, care a declarat că criza coronavirusului a demonstrat în continuare necesitatea unui plan de succesiune în cazul în care președintele este incapacitat.

”Trebuie să acționăm”, a spus Raskin. ”În vremuri de haos, trebuie să ne ținem ferm de Constituția noastră”, a adăugat Raskin. ”Al 25-lea amendament se referă la stabilitatea președinției și la continuitatea funcției.”

Publicul trebuie să cunoască starea de sănătate a președintelui

Ea a pus la îndoială starea de sănătate a lui Trump și comportamentul acestuia de când a fost diagnosticat cu COVID-19 pe fondul unui focar la Casa Albă.

„Publicul trebuie să cunoască starea de sănătate a președintelui”, a declarat Pelosi joi, cerând să fie făcut public testul negativ Covid, cel de dinainte de a anunța că a fost infectat săptămâna trecută.

Trump a răspuns mai târziu: „Crazy Nancy este cea care ar trebui să fie sub observație. Nu o numesc nebună degeaba!”

Conform celui de-al 25-lea amendament, Congresul, cabinetul și vicepreședintele pot elimina puterile unui președinte dacă, dintr-un anumit motiv, el sau ea sunt declarați improprii în circumstanțe nefaste. Dar acest lucru necesită un vot de 2/3 al ambelor camere.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Minunea de la București. Lovitură istorică pentru mafie! Mesajul lui Mihai Goțiu pentru Emil Boc

Mircea Furdu

Consiliul General a votat suspendarea PUZ-urilor de sector

Mircea Furdu

Liber la înscrieri! USR-PLUS Bucureşti caută candidați pentru Consiliul de Administraţie al Termoenergetica Bucureşti S.A.

Daniela Arnăutu

Weekend cu vijelii în toată țara. Vântul va atinge și 90 km/h, iar la munte va ninge

Daniela Arnăutu

Persoanele fizice pot investi în titluri de stat TEZAUR şi FIDELIS, în luna martie, anunță Ministerul Finanțelor

Gloria Pascu

Încă un Boeing 777 cu probleme la motor aterizează de urgenţă, pe aeroportul din Moscova

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »