0.1 C
București
duminică, 26 ianuarie 2020 - 4:04
Special

Lovitură GROAZNICĂ pentru șoferi: Punctul de amendă se dublează. PSD, cadou otrăvit românilor

Punctul de amendă crește, începând cu 1 ianuarie 2020, de la 145 lei la 223 lei. Aceasta din cauza faptului că PSD a contestat la CCR proiectul de lege care îngheață valoarea punctului de amendă.

Guvernul și-a angajat răspunderea pentru un proiect de lege în care se prevede ca valoarea fixă a punctului-amendă pentru amenzile contravenționale să fie menținută, în cursul anului 2020, la cuantumul de 145 lei.

Acest cuantum valabil la nivelul anului 2017 fusese înghețat, prin decizii anuale ale Guvernului, în 2018 și 2019, dar proiectul de lege prin care valoarea punctului de amendă era înghețată a fost atacat la Curtea Constituțională, iar președintele Klaus Iohannis nu îl poate promulga până la decizia CCR.

Potrivit legislației în vigoare, un punct-amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, stabilit prin hotărâre a Guvernului. Salariul minim brut lunar va crește la 2.230 lei de la 1 ianuarie, de la 2.080 lei în prezent.

Alte efecte ale neintrării în vigoare a proiectului sunt majorarea indemnizațiilor demnitarilor, care vor crește o dată cu majorarea salariului minim, și majorarea cuantumului sporului pentru condiții vătămătoare de muncă. De asemenea, cumulul pensiei cu salariul în sistemul bugetar nu va fi încă interzis, iar aleșii locali vor putea solicita și ei pensii speciale.

Alte știri de interes

Dezbatere cu participare românească la Paris, pe tema transportului în Europa

Mihnea Tudor

Cristina Țopescu a murit, iar în stomacul ei au fost găsite mai multe medicamente. Cauza morții

Mihnea Tudor

Tradiții de Bobotează – ce să faci și ce să nu faci

Mihnea Tudor

Rareș Bogdan dă ca sigură luna aprilie pentru anticipate. Pe ce se bazează

Mihnea Tudor

Gelu Olteanu – fostul șef la ”Doi și un sfert” – arestat împreună cu concubina sa pentru trafic de droguri

Mihnea Tudor

Vești bune pentru cei cu credite. Legile anti-cămătărie ale lui Daniel Zamfir au trecut de Senat

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »