Lovitură pentru PNL: Ludovic Orban și-a dat demisia din grupul parlamentar liberal

Ludovic Orban, fostul președinte al PNL, și-a anunțat marți, în plenul Camerei Deputaților, demisia din grupul parlamentar liberal așa cum anunțase cu câteva zile în urmă intr-un interviu televizat.

De asemenea, mai mulți parlamentari liberali au anunțat în ultima perioadă că îl vor urma pe Orban într-un alt partid, dacă acesta va părăsi PNL.

Eu categoric nu voi vota Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta este picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar PNL”, a spus Ludovic Orban la B1 TV, cu câteva zile în urmă.

Ludovic Orban a acuzat că actuala conducere PNL a luat decizii iraționale, impuse de Klaus Iohannis, care au condus la căderea Guvernului, ruperea coaliției majoritare cu USR și prăbușirea partidului în sondajele de opinie. Pentru salvarea liberalismului autentic, este nevoie de o nouă forță politică de continuare a doctrinei lăsată moștenire de Brătieni, a mai apreciat acesta.

Noi luasem o altă decizie, că nu vom face nici o înțelegere cu PSD. Formula firească era să refaci coaliția. Pentru mine, decizia lui Iohannis de a-l impune Ciucă este o trădare a alegătorilor care au votat Iohannis și PNL”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban e membru PNL din 1990.

A condus Partidul Național între 2017 și 2021. Orban a ocupat funcția de prim-ministru între 4 noiembrie 2019 și 7 decembrie 2020.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

demisie orban pnlludovic orbanorban demisiepartid orban
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes