Lovitură pentru Simona Halep: Adio turneului de la Palermo

Lovitură pentru Simona Halep: Adio turneului de la Palermo
Lovitură pentru Simona Halep: Adio turneului de la Palermo

Simona Halep a anunțat că renunță la Turneul de la Palermo. Campioana de la Wimbledon a anunţat că şi-a anulat participarea, din cauza restricţiilor impuse românilor de Ministerul Sănătăţii din Italia.

Oficialii competiţiei reuşiseră să obţină o dispensă pentru Halep, iar jucătoarea să nu fie nevoită să stea în carantină pentru 14 zile. Cu toate acestea, Halep şi-a amânat revenirea pe teren.

Dezamăgire la Palermo

Oraganizatorii turneului de la Palermo au făcut anunțul, exprimându-și dezamăgirea cu privire la decizia campioanei noastre:

“Simona Halep a decis să nu joace la Plaermo. Ne-a fost comunicat de manager-ul ei, Virginia Ruzici, care ne-a explicat că decizia a fost luată în urma prevederilor anti-COVID pe care Ministerul Sănătății din Italia le-a impus persoanelor care vin din România sau Bulgaria. I-am trimis Simonei Halep un comunicat în care i-am explicat că poate veni la turneu în ciuda acestor restricții, dar staff-ul ei ne-a comunicat ultima decizie, aceea că s-a retras de la turneu, respingând eforturile noastre. Suntem profund dezamăgiți!”, a fost mesajul organizatorilor.

Prima competiţie de după pandemie la care va participa va fi Turneul de la Praga, ce se va desfăşura în perioada 10-16 august.

Simona Halep declarație

Simona Halep a explicat de ce renunță la turneul de la Palermo, într-o postare pe pagina sa de facebook:

”Având în vedere creșterea recentă a cazurilor Covid19 din România și neliniștea mea din jurul călătoriilor aeriene internaționale în acest moment, am luat decizia grea de a mă retrage din Palermo. Vreau să mulțumesc directorului turneului și ministerului italian al Sănătății pentru toate eforturile depuse în numele meu și doresc turneului o săptămână reușită.”

Simona Halep

Italia a impus, vineri, o perioadă de carantină pentru persoanele care vin din Romania și Bulgaria. Ministrul Sănătății din Italia, Roberto Speranza, a anunțat printr-un mesaj postat pe Twitter vineri după amiază că cetățenii care vin din România și Bulgaria vor intra în carantină timp de 14 zile. Autoritățile italiene au decis instituirea carantinei pentru români după ce, în ultima perioadă, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în România a crescut abrupt.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

halephalep palermosimona halepsimona halep palermosimona halep turneu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes