International

Loviturile BigTech asupra libertății de exprimare, în cazul Trump, criticate de Angela Merkel

Deciziile giganților BigTech din social media, inclusiv Twitter Inc. și Facebook Inc., de a închide conturile președintelui american în exercițiu, sunt aspru criticate de cancelarul german Angela Merkel.

Astfel, Merkel a calificat drept problematică această mișcare a companiilor americane, precizând că legislativul este cel care ar trebui să stabilească regulile care guvernează aceste platforme, a transmis luni purtătorul său de cuvânt, Steffen Seibert, în conferința de presă săptămânală de la Berlin.

Cancelarul consideră că închiderea definitivă a conturilor unui președinte ales este o chestiune problematică”, a spus Seibert potrivit Bloomberg.

Săptămâna trecută, Twitter a închis definitiv contul lui Donald Trump, invocând faptul că tweet-urile sale riscau să incite la violență, în contextul asaltului suporterilor săi asupra Capitoliului.

O decizie similară fusese deja luată de Facebook. Fondatorul companiei, Mark Zuckerberg, a precizat că recentele sale mesaje indică faptul că acesta intenționează să folosească ultimele zile ale mandatului pentru a submina un proces pașnic și legal al transferului de putere către Administrația Biden.

Decizie care provoacă perplexitate

Pe de altă parte, un oficial al UE intervine în scandalul cenzurii impuse de Twitter președintelui american Donald Trump. Comisarul european Thierry Breton nu este de acord cu astfel de decizie, poziție exprimată prin intermediul unui editorial publicat în Le Figaro.

În opinia lui Breton, decizia gigantului american este radicală, surprinzătoare, care provoacă „perplexitate”:

Faptul că un director executiv poate să scoată din funcţiune portavocea preşedintelui Statelor Unite fără nicio altă formă de control şi de contra-putere provoacă perplexitate„, a declarat Thierry Breton.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

China autorizează garda de coastă să tragă asupra navelor străine, dacă este necesar

Ionel Lăcătuș

Arestări pe bandă rulantă la manifestațiile pro-Navalnîi: Peste 1000 de persoane au fost reținute de forțele de ordine

Daniela Arnăutu

Putin rade tot: Soţia lui Navalnîi a fost arestată la Moscova, la o manifestație pentru eliberarea lui Alexei

Gloria Pascu

Larry King a murit. Reputatul jurnalist era internat din decembrie

Mihnea Tudor

Zeci de persoane arestate la manifestaţiile pentru Navalnîi

Saghin Cristian

Bill Gates, vaccinat împotriva Covid-19

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »