Lucian Bode nu a plagiat. Verdict CNECSDTI, instituție din subordinea Ministerului Cercetării

Lucian Bode nu a plagiat în cartea care reprezintă teza sa de doctorat, a decis Consiliul Național de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI), aflat în subordinea Ministerului Cercetării.

Ședința a avut loc joi, iar majoritatea membrilor au votat că volumul care reprezintă teza de doctorat nu este plagiat.

Instituția care a dat verdictul se află în subordinea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării. Atribuțiile consiliului sunt de a asigura respectarea normelor de conduită morală și profesională în ce privește volumele cu caracter științific.

Reprezentanți ai mai multor universități din țară și ai Academiei Române fac parte din instituția care a ajuns la concluzia că Bode nu a plagiat.

Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării (CNECSDTI) este un organism consultativ, fără personalitate juridică, pe lângă autoritatea de stat pentru cercetare – dezvoltare. Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării asigură secretariatul tehnic şi sprijinul executiv pentru activitatea consiliului, potrivit reglementărilor în vigoare, conform site-ului institutiei. Organizarea şi funcţionarea CNECSDTI este reglementată prin ordin al Ministerului Educației.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

CNECSDTIconsiliul national de eticaplagiat bode
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes