Lucian Bode va conduce echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare PNL din 2024

Lucian Bode PNL
Lucian Bode PNL

PNL şi-a desemnat, luni, echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare care vor avea loc anul viitor, a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe.

Stroe a informat, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, că din echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare fac parte: secretarul general Lucian Bode, ca şef de campanie, prim-vicepreşedinţii Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Gheorghe Flutur şi Iulian Dumitrescu, alături de Emil Boc, Vasile Blaga, Ilie Bolojan, Ion Dumitrel şi Hubert Thuma.

“Aceştia sunt cei zece membri ai echipei centrale de campanie şi vor asigura structura organizatorică şi vor întocmi planul de abordare a alegerilor europarlamentare de la anul. Secretarul executiv al acestei comisii este domnul Remus Borza”, a precizat purtătorul de cuvânt al PNL.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, recent, la Sinaia, că liberalii au decis să meargă singuri în alegerile din 2024, “cu optimism şi cu mobilizare, cu ambiţie, cu unitate”.

România va înregistra anul viitor o premieră electorală, când vor fi organizate toate rândurile de alegeri, adică europarlamentare, locale, generale și prezidențiale. Seria scrutinelor va începe pe data de 9 iunie, cu alegerile pentru Parlamentul European.

La precedentul scrutin european, PNL a obținut cel mai mare scor (27%) și a obținut zece mandate în Parlamentul European, constituind baza celei de-a treia cele mai mari delegații naționale din grupul Partidului Popular European.

De altfel, Congresul Partidului Popular European înainte de alegerile europene de anul viitor va avea loc în România, liderul liberal Niculae Ciucă subliniind că această decizie reprezintă un gest de încredere al PPE față de România, de PNL și de președintele Klaus Iohannis și că obiectivul reuniunii va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri europarlamentareeuroparlamentare 2024lucian bodesef campanie pnl
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes