Politica

Lucian Romașcanu anunță o moțiune de cenzură ”fatală” guvernului și-l acuză de declanșarea ”stării de haos”

Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a criticat, duminică, faptul că starea de alertă a fost prelungită fără încuviinţarea Parlamentului, considerând că Guvernul a făcut un „abuz imens”.

”Astăzi se împlinesc cinci zile prevăzute de lege în care Parlamentul se putea întruni, dezbate, modifica şi vota sau nu starea de alertă. PNL a decis să ignore spiritul legii şi a decis doar să informeze Parlamentul despre prelungirea stării de alertă. Acest abuz imens, această nouă bătaie de joc la adresa legii şi a unei instituţii fundamentale cum este Parlamentul României va avea două consecinţe majore.

În primul rând, Guvernul Orban s-a ales cu ”o moţiune de cenzură care îi va fi fatală şi a doua consecinţă: prin refuzul de a solicita încuviinţarea Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă Guvernul PNL a declanşat starea de haos în România”, a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

El a acuzat autorităţile şi că ”testează în funcţie de interesul politic şi nu de necesităţi”, arătând că doar 6,9% dintre cele peste 2.600 de locuri de la terapie intensivă erau ocupate în această lună.

El a precizat că PSD solicită Guvernului să ceară votul Parlamentului pentru orice decizie privind prelungirea stării de alertă.

”De ce credem noi că se întâmplă toate aceste manipulări şi ascunderi ale adevărului? Pentru că firmele prietene au făcut stocuri de măşti de protecţie pentru două stări de alertă, probabil, nu? Sau pentru că ştiu că după ce se încheie starea de alertă urmează moţiunea de cenzură care va conduce la căderea Guvernului sau pentru că au luat decizii disproporţionate, în starea de urgenţă, care au dus la prăbuşirea economiei. (…) Şi, nu în ultimul rând, ca să-şi justifice deciziile din pandemie, inclusiv tunurile financiare ori numirile clientelare, Guvernul PNL având nevoie să arate că lucrurile sunt mai grave decât sunt în realitate pentru a continua aceste acţiuni”, a mai afirmat Lucian Romaşcanu.

Romaşcanu a susţinut că CCR a fost sesizată cu un posibil conflict în privinţa prelungirii stării de alertă, iar după decizia CCR, PSD va aduce amendamente la Legea 55 astfel încât prelungirea stării de alertă să nu se mai poată face fără acordul Parlamentului.

Alte știri de interes

Ciolacu, pe urmele USR: promite „fără penali” pe listele PSD

Mihnea Tudor

Cîţu, despre majorarea cu 40% a pensiilor susţinută de PSD: De unde atâta tupeu şi atâta cinism?”

Mihnea Tudor

Ciolacu, mesaj pentru Guvern: Copiii vor să facă şcoală, copiii nu au culoare politică

Mihnea Tudor

Cioloș către Anisie: Ia-ți pepsiglasul și te du! Ministerul Educaţiei nu ştie ce vrea

Saghin Cristian

Ciolacu – vânzător de cârnați; Stănescu – tractorist; Manda – vânzător de bilete. Deputatul Rădulescu-Mitralieră a izbucnit la adresa foștilor colegi: Uniți prin nulitate, incultură și analfabetism

Mihnea Tudor

Adrian Zuckerman, la comemorarea evenimentelor de la 11 septembrie: Am învins şi vom continua să învingem duşmanii libertăţii

Mihnea Tudor

UDMR trece pe dreapta. ”Acolo unde se poate”, spune Kelemen Hunor

Saghin Cristian

Victor Ponta, rezultat test COVID-10. ”Este însă corect să fac câteva precizări”

Gloria Pascu

AEP: Doar câteva mii de români din Diaspora au optat pentru votul prin corespondenţă

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »