Lucrări ale lui Banksy confiscate de poliţie din Ţara Galilor în cadrul unei anchete penale

Trei lucrări ale artistului stradal Banksy au fost confiscate de poliţie în cadrul unei anchete penale în sud-estul Ţării Galilor. Poliţia din Gwent a confiscat o sculptură, un portret satiric serigrafiat al regretatei regine Elizabeth şi încă o lucrare a artistului.

Sculptura, intitulată „Grappling Hook”, a fost creată de Banksy în 2017 pentru o expoziţie politică la The Walled Off Hotel din Bethleem. Opera de artă înfăţişează o figură a lui Iisus în acrilic pe o cruce de lemn, care este, de asemenea, un „cârlig militar”.

În septembrie 2019, Sotheby’s a scos la licitaţie o ediţie semnată a sculpturii şi o cutie de carton originală pentru 93.750 de lire sterline (130.264 de dolari).

„Monkey Queen” este o serie de afişe color tipărite de Banksy, realizată în 2003. Sotheby’s a vândut cel puţin şapte ediţii ale posterului între 13.750 şi 47.880 lire sterline (19.215 dolari până la 64.674 dolari astăzi) la mai multe licitaţii diferite între septembrie 2019 şi aprilie 2022.

Evening Standard, care a relatat pentru prima dată informaţiile, a scris că în documentele instanţei apare faptul că autorităţile galeze au confiscat şi o lucrare Banksy numită „White Tower”, evaluată la 1.750 de lire sterline (2.085 de dolari). Confiscarea operelor de artă a fost efectuată în martie 2021, în cadrul unei anchete penale referitoare la un bărbat de 35 de ani.

„Verificăm cu Serviciul Procuraturii Coroanei ce putem şi nu putem spune în acest moment, deoarece cazul ar putea fi încă sub jurisdicţie. Vă voi anunţa care este rezultatul”. 

Într-o declaraţie pentru ARTnews, un purtător de cuvânt al poliţiei din Gwent a refuzat să comenteze cazul în timp ce acesta este încă sub control judiciar.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bansky opere bansky confiscate
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes