Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier

Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier
Ludovic Orban a demisionat din funcția de premier

Ludovic Orban a anunțat, luni seara, că demisionează din funcția de premier al României.

Funcția de șef al Executivului ar putea fi preluată de oricare dintre membrii Guvernului actual. Numele lui Ilie Boloja, Nicolae Ciucă sau al lui Florin Cîțu sunt vehiculate că vor prelua conducerea Palatului Victoria.

Orban, care şi-a preluat funcţia la Palatul Victoria în 4 noiembrie 209, a declarat că îşi încheie mandatul de premier, după un an şi o lună, în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă, în care românii, alături de ceilalţi cetăţeni ai lumii, s-au confruntat cu o pandemie şi cu o criză economică fără precedent.

”Am încercat să îmi fac datoria faţă de România şi plec din funcţia de premier cu conştiinţa datoriei împlinite. Tot ce a fost omeneşte posibil, atât eu cât şi colegii mei din echipa guvernamentală, am făcut. Pe 6 decembrie românii care au participat la vot au decis componenţa viitorului Parlament. Obiectivul pe care îl am este acela de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Obiectivul perioadei care va urma e acela e a fi implicat în negocierile pentru formarea unui Guvern care să ofere românilor garanţia unei direcţii corecte pentru România şi garanţia unei capacităţi de a utiliza toate resursele pe care România le va avea la dispoziţie în următorii ani”, a punctat Orban,

“Demisia mea are un obiectiv precis. Odată exprimata voinţa cetăţenilor, trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite, a mai spus Orban.

România are nevoie de un guvern responsabil care să reprezinte voinţa cetăţenilor români. Pe 6 decembrie, românii care au participat la vot au decis componenţa noului guvern”.

Guvernul va fi condus de un membru al Guvernului desemnat de Klaus Iohannis.

”În zilele urmatoare, negocierile vor duce la un Guvern care sa duca la relansarea economica a Romaniei, dupa ce vom trece de pandemie. Obiectivul pe care îl am este de a construi o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD. Voi fi implicat în negocierile pentru formarea unui guvern care să utilizeze toate resursele și oportunitățile.

Vreau să le transmit cetățenilor că orice măsură pe care am luat-o, chiar dacă a generat efecte nefavorabile pentru oameni, a fost luată cu un singur scop, de a apăra sănătatea și viața românilor și de a apăra locurile de muncă ale românilor.”

Orban a spus ca are convingerea ca viitorul premier va fi de la PNL.

Anterior, el a avut o întânire cu președintele Klaus Iohannis.

PNL a obţinut un scor mai mic decât se aştepta la alegerile parlamentare de duminică, iar în câteva zile, odată cu validarea rezultatului scrutinului, încep negocierile pentru formarea unui nou Guvern, după coagularea unei majorităţi parlamentare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

demisie orbanorban a demisionatorban demisieorban demisie guvernorben demisioneaza
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes