Recomandate Vacante

Ludovic Orban anunță că se redeschid terasele și restaurantele, după discuția cu liderii HORECA

Prim-ministrul Ludovic Orban s-a întâlnit luni, 18 mai, cu reprezentanții industriei HORECA (hoteluri-restaurante-cafenele), cărora le-ar fi promis că restaurantele se vor redeschide de pe 15 iunie, astfel încât sezonul turistic estival să poată începe de la această dată. Ca o etapă intermediară, terasele vor putea fi deschise de pe 1 iunie.

”Guvernul susţine, prin măsuri active, reluarea activităţii sectorului HORECA, atunci când situaţia epidemiologică o va permite, însă această etapă trebuie atent pregătită, în condiţii de siguranţă sanitară pentru cetăţeni”, a afirmat Ludovic Orban, potrivit unei postări pe contul de Facebook al Guvernului.

Ludovic Orban a oferit repere legate de reluarea activităților turistice, menținând rezerva influențelor legate de evoluția epidemiei. Astfel, terasele vor fi redeschise pe 1 iunie, iar restaurantele de pe 15 iunie, dată la care se va putea deschide sezonul estival în condiții normale.

Sprijin pentru afacerile din turism

Încadrul discuțiilor cu reprezentanții HORECA, premierul Orban a promis că vor fi adoptate mai multe măsuri de susținere a acestui sector, grav afectat de criza sanitară:

”Sunt avute în vedere acordarea de garanţii guvernamentale pentru creditele contractate de IMM-uri pentru capital de lucru şi investiţii, prelungirea acordării şomajului tehnic pentru sectoarele care nu îşi pot relua activitatea, într-o primă etapă, iar, ulterior, susţinerea din fonduri guvernamentale a unei părţi a cheltuielilor de salarizare pentru angajaţii ale căror locuri de muncă vor fi menţinute de angajatori”, a precizat Guvernul.

Ce spun reprezentanții HORECA

„Trebuie să spun că prim-ministrul are o atitudine prietenoasă faţă de turism şi sper să şi poată concretiza ceea ce îşi propune. Avem o sumă de 13 lucruri foarte importante care s-au discutat acolo şi sper să se şi întâmple. Restaurantele, pe care le reprezint în această alianţă (Alianţa Pentru Turism, n.r.), sunt beneficiarii cei mai serioşi ai industriei turismului, şi atât timp cât incoming-ul, turismul intern, hotelurile funcţionează bine, practic, noi avem clienţi în restaurantele noastre. Promisiunea prim-ministrului este 1 iunie pentru terase şi 15 iunie pentru sezonul estival, în situaţia în care nu există derapaje majore în cifrele comunicate de Comitetul de Supraveghere a Situaţiilor de Urgenţă. Deci, sunt două lucruri pe care prim-ministrul ni le-a comunicat nouă, celor prezenţi acolo”, a afirmat Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), într-o conferinţă de presă online, organizată de Alianţa Pentru Turism.

Preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, a precizat, la rândul său, că reprezentanţii Guvernului nu au spus câte noi cazuri de coronavirus ar reprezenta „derapaje majore”.

„S-au evitat cifrele. La un moment dat, s-au lansat cifre – dacă (numărul testelor pozitive, n.r.) creşte nu ştiu cât pe săptămână – şi au spus că nu vor avansa cifre: atât timp cât ritmul e în scădere, e bine. Nu s-a precizat concret ce înseamnă derapaje majore”, a explicat Călin Ile.

Călin Ile a menţionat că purtarea măştii în restaurant nu este o măsură aplicabilă.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Hunor: Nimeni nu vrea să vândă Ardealul, nimeni nu vrea să rupă Transilvania. Ce a spus despre mesajul președintelui: ”Jó napot”

Mihnea Tudor

RUNE Voropchievici – Horoscopul runelor săptămâna 8 – 14 martie 2021 cu Mihai Voropchievici

Gloria Pascu

Carantina în Timişoara: Raed Arafat va semna ordinul. Ce se închide și ce rămâne deschis. Apel către timișoreni

Mihnea Tudor

Managerul Spitalului Găeşti insistă pentru o cameră hiperbară: Nu mai avem locuri cu oxigen în Secţia COVID adulţi! Luni va adresa o petiţie Parchetului European

Mihnea Tudor

Cîţu: A început să crească iarăşi numărul persoanelor depistate pozitiv şi depinde doar de noi să ţinem situaţia sub control

Mircea Furdu

UPDATE: Incendiu la Prefectura și Consiliul Județean Suceava. A ars tot acoperișul Palatului Administrativ. Focul a fost stins, se evaluează pagubele

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »