Guvern

Ludovic Orban anunță creșterea pensiilor și alocațiilor. Care sunt condițiile Guvernului

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la un post TV, că pensiile și alocațiile vor crește, dar doar cât va permite economia.

Asta în condițiile în care, de la 1 septembrie, pensiile ar trebui să fie majorate cu 40%, după cum prevede o lege trecută de PSD prin Parlament. Cât despre alocații, acestea ar trebui dublate – o inițiativă tot a social-democraților. Orban s-a plâns că PNL a „moștenit o situație extrem de dificilă” și se mai confruntă și cu „populismul promovat sistematic de majoritatea parlamentară a PSD”. În legătură cu pensiile speciale, șeful Guvernului a spus că liberalii vor trebui să găsească alte soluții, dat fiind că judecătorii CCR au declarat neconstituțională abrogarea acestora. ”Nu vom crește impozitele și nici contribuțiile”, a dat asigurări premierul.

Șeful Guvernului a mai declarat și în trecut că Executivul va avea grijă să mărească pensiile așa încât acestea să poată fi plătite și pe viitor în noul cuantum, nu doar până la finalul anului. România oricum a intrat în 2020 cu o situație economică șubredă din cauza guvernării PSD, iar criza generată de epidemia de coronavirus a înrăutățit și mai mult situația.

”Pensiile vor crește. Cu cât, depinde de starea economiei și de capacitatea efectivă de a plăti pensiile nu numai anul acesta, ci și anii următori. Vrem să oferim garanția oricărui pensionar că va primi pensia pe care o merită, dar sustenabilitatea este fundamentală. Pensiile vor crește, dar vor crește cu atât cât permite economia”, a explicat șeful Guvernului, la România Tv, sâmbătă.

Alte știri de interes

După legile votate miercuri în Parlament, Florin Cîțu susține că ”PSD se comportă ca o grupare teroristă”

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru: Poza a fost asumată. Recunosc tactica PSD din minister

Gloria Pascu

Nu numai Orban a fost amendat. O treime din Guvern a decontat fotografia-spion, cu sume deloc mici

Mihnea Tudor

Ludovic Orban, dublu amendat. Fotografia de la petrecere i-a scos o sumă frumoasă din cont

Mihnea Tudor

Orban, cu țigară în mână, fără mască, alături de membrii guvernului. Premierul lămurește misterul fotografiei controversate

Mihnea Tudor

Ministrul Dezvoltării: Nu mai putem susţine secretare cu salarii mari

Saghin Cristian

164 de kilometri de șantiere de autostradă deschise, dar prea puțini dați în folosință. Ministrul Bode vine cu precizări

Mihnea Tudor

Întâlnire Bogdan Aurescu – Peter Szijjarto. Apel la reţinere și discernământ

Mihnea Tudor

Insula Belina – Ministrul Mediului, șocat: Totul, destinat unor privilegiați. Totul, ilegal! – VIDEO

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »