Parlament, președinție

Ludovic Orban chemat, din nou, la raport în fața Parlamentului, de PSD

Scandalul de la Unifarm este pe ordinea de zi a parlamentarilor PSD, care sunt hotărâți să-l cheme pe premierul Ludovic Orban în Parlament pentru a da explicații privind legăturile Guvernului cu societatea care a făcut achizițiile în perioadele de stare de urgență. În acest sens, senatorul Radu Oprea a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că refuzul premierului de a se prezenta ar fi „o sfidare” la adresa românilor, tăcerea sa fiind „complice”.

„PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaşte margini. În vreme ce românii erau ţinuţi în case, rămâneau foarte mulţi fără locuri de muncă, PNL fura cu zece mâini. E revoltător să profiţi de suferinţa oamenilor, să profiţi de starea de urgenţă, de starea de alertă pentru a băga adânc mâna în banii românilor. Să transmiţi în acest timp că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor pentru pensii, iarăşi este de un cinism înspăimântător”, a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Radu Oprea.

Acesta a anunţat că PSD va iniţia săptămâna viitoare prin grupurile parlamentare demersul pentru chemarea în parlament a prim-ministrului Ludovic Orban „pentru a explică legăturile dintre Guvern şi cazul de corupţie de la Unifarm”.

„Premierul nu are dreptul să tacă, acuzaţiile sunt mult prea grave şi îl vizează direct şi personal. Trebuie să răspundă la mai multe întrebări, îl vedem că le evită şi la toate întâlnirile cu presa nu a răspuns la faptul că există o legătură directă între dumnealui şi administratorul firmei implicate în scandalul de corupţie. Ştiţi foarte bine că traseul domnului Ludovic Orban, fie la Primăria Capitalei, fie apoi în Ministerul Transporturilor a fost legat de această doamnă administrator. Cred că trebuie să vină şi să răspundă acestei întrebări clar, precis, este o aşteptare din partea opiniei publice”, a mai declarat Radu Oprea.

De asemenea, PSD aşteaptă o reacţie şi de la preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu acest subiect.
„Îi solicităm şi preşedintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a fost informat de instituţiile specializate ale statului român despre faptele de corupţie de la Unifarm. Pentru că, dacă nu a ştiut despre aceste acte de corupţie, vrem să ştim dacă a solicitat lămuriri serviciilor de informaţii. Din punctul nostru de vedere, dacă nu s-a detectat la timp o astfel de acţiune de corupţie, reprezintă o vulnerabilizarea a preşedintelui şi implicit a statului roman. În acelaşi timp, dacă preşedintele a fost informat şi a ştiut ce se punea la cale la Unifarm şi evident că domnia sa a girat, este Guvernul lui, a condus şedinţele de Guvern, merge la partid la PNL ca au lider de facto al acestui partid, înseamnă că a girat cumva aceste aceste acte”, a mai afirmat senatorul social-democrat, citat de RTv.

Alte știri de interes

Viza de lungă şedere pentru detaşare | Lege aprobată de Klaus Iohannis

Gloria Pascu

Iohannis: Nu ar fi existat se pare bani pentru majorarea pensiilor nici în condiţiile în care nu am fi avut această epidemie şi criză economică. E regretabil că PSD nu a înţeles nimic de aici şi continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult

Mihnea Tudor

Proiect de lege: Schimbări fundamentale pentru alegerile parlamentare de pe 6 decembrie

Saghin Cristian

USR a depus un proiect de lege prin care votul Diasporei la parlamentare se desfăşoară timp de două zile

Mihnea Tudor

PSD a reintrodus, printr-un amendament, creşterea pensiilor cu 40% şi mărirea salariilor profesorilor în acest an şi nu din 2021, aşa cum a propus Guvernul

Mihnea Tudor

O lege CRUNTĂ votată de PSD, PMP și UDMR desființează sute de firme care fac comerț cu motorină. Biriș: Lege cu dedicație

Mihnea Tudor

Iohannis: Țara noastră a controlat epidemia, ”până când PSD a tărăgănat adoptarea legii carantinei”.

Mihnea Tudor

Șerban Nicolae și-a dat demisia de la șefia Comisiei Juridice a Senatului

Saghin Cristian

Dezastru pentru PSD, iar Alfred Simonis critică pe toată lumea: Parlamentari cumpărați la bucată

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »