Parlament, președinție

Ludovic Orban chemat, din nou, la raport în fața Parlamentului, de PSD

Scandalul de la Unifarm este pe ordinea de zi a parlamentarilor PSD, care sunt hotărâți să-l cheme pe premierul Ludovic Orban în Parlament pentru a da explicații privind legăturile Guvernului cu societatea care a făcut achizițiile în perioadele de stare de urgență. În acest sens, senatorul Radu Oprea a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, că refuzul premierului de a se prezenta ar fi „o sfidare” la adresa românilor, tăcerea sa fiind „complice”.

„PSD a decis chemarea premierului la Parlament pentru a da explicaţii despre scandalul de corupţie de la Unifarm. Cangrena PNL este mare, cinismul lor nu cunoaşte margini. În vreme ce românii erau ţinuţi în case, rămâneau foarte mulţi fără locuri de muncă, PNL fura cu zece mâini. E revoltător să profiţi de suferinţa oamenilor, să profiţi de starea de urgenţă, de starea de alertă pentru a băga adânc mâna în banii românilor. Să transmiţi în acest timp că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor pentru pensii, iarăşi este de un cinism înspăimântător”, a afirmat, duminică, într-o conferinţă de presă, senatorul PSD Radu Oprea.

Acesta a anunţat că PSD va iniţia săptămâna viitoare prin grupurile parlamentare demersul pentru chemarea în parlament a prim-ministrului Ludovic Orban „pentru a explică legăturile dintre Guvern şi cazul de corupţie de la Unifarm”.

„Premierul nu are dreptul să tacă, acuzaţiile sunt mult prea grave şi îl vizează direct şi personal. Trebuie să răspundă la mai multe întrebări, îl vedem că le evită şi la toate întâlnirile cu presa nu a răspuns la faptul că există o legătură directă între dumnealui şi administratorul firmei implicate în scandalul de corupţie. Ştiţi foarte bine că traseul domnului Ludovic Orban, fie la Primăria Capitalei, fie apoi în Ministerul Transporturilor a fost legat de această doamnă administrator. Cred că trebuie să vină şi să răspundă acestei întrebări clar, precis, este o aşteptare din partea opiniei publice”, a mai declarat Radu Oprea.

De asemenea, PSD aşteaptă o reacţie şi de la preşedintele Klaus Iohannis în legătură cu acest subiect.
„Îi solicităm şi preşedintelui Klaus Iohannis să confirme sau să infirme dacă a fost informat de instituţiile specializate ale statului român despre faptele de corupţie de la Unifarm. Pentru că, dacă nu a ştiut despre aceste acte de corupţie, vrem să ştim dacă a solicitat lămuriri serviciilor de informaţii. Din punctul nostru de vedere, dacă nu s-a detectat la timp o astfel de acţiune de corupţie, reprezintă o vulnerabilizarea a preşedintelui şi implicit a statului roman. În acelaşi timp, dacă preşedintele a fost informat şi a ştiut ce se punea la cale la Unifarm şi evident că domnia sa a girat, este Guvernul lui, a condus şedinţele de Guvern, merge la partid la PNL ca au lider de facto al acestui partid, înseamnă că a girat cumva aceste aceste acte”, a mai afirmat senatorul social-democrat, citat de RTv.

Alte știri de interes

Ciolacu l-a contrat pe Orban în Parlament:”Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia”

Gloria Pascu

Referendum ”fără penali în funcții publice” – USR, ofertă pentru majoritate parlamentară

Mihnea Tudor

Ludovic Orban, în Parlament: Sunt uimit! Ne aflăm într-o situație în care hoțul, adică PSD, strigă hoții

Mihnea Tudor

Klaus Iohannis: Să investim în viitorul nostru și să reclădim România din temelii

Mihnea Tudor

Arafat va fi anchetat. PSD, ALDE, Pro România și UDMR au înființat o comisie de anchetă parlamentară

Mihnea Tudor

Deputații au votat proiectul privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Saghin Cristian

Mihai Viteazul, Horea, Cloșca și Crișan – eroi martiri ai neamului românesc

Mihnea Tudor

UDMR a și depus proiectul de lege care stabilește data alegerilor locale. Guvernul, scos din joc

Mihnea Tudor

PSD și-a ales data alegerilor. Săptămâna viitoare se votează în Parlament

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »