Guvern Recomandate

Ludovic Orban, reacție după protestul din Piața Victoriei: Sincer, nu înțeleg

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut o primă reacție, la un post tv, față de protestul de duminică, 12 iulie 2020, din Piața Victoriei, împotriva Legii carantinei și a restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19.

„Din păcate ne confruntăm cu o campanie foarte ciudată. Există un adevărat bombardament de informații false. Negaționiștii, cei care neagă existența virusului, ăștia care sunt promotorii teoriei conspirației. O mulțime de lansatoare de astfel de mesaje, pur și simplu transmit foarte intens și foarte bine gândit acest set de mesaje care instigă să nu respecte niște reguli”, a declarat Ludovic Orban, în direct la B1 TV.

Sincer, nu înțeleg

Întrebat cine sunt lansatoarele, premierul a spus că:

„Există multe tipuri de lansatoare. Credeți că mitingul din Piața Victoriei s-a născut din senin? A fost pregătit, sunt niște pagini, site-uri care s-au făcut. S-a făcut mobilizare. Eu sincer nici nu înțeleg de ce au protestat. Că nu vor să poarte mască? Masca este principala armă împotriva virusului. Că nu sunt de acord cu legea?

Eu nu am pretenția că acest proiect al Guvernului este perfect, dar este indispensabil. Să negi existența virusului, să bagatelizezi acest pericol… inclusiv ce se întâmplă la noi a arătat foarte clar că acest virus este periculos. Sigur că la marea majoritate nu dă simptome grave. Trebuie să se îmbolnăvească cineva din familie ca un om să înțeleagă pericolul? Sau – Doamne, ferește! – să moară cineva din familie ca să se trezească oamenii și să înțeleagă acest pericol? Pericolul există și e un pericol mare, care pândește pe oricine nu respectă regulile”, a completat el.

Alte știri de interes

Monica Anisie pregătește o OUG care reglementează învăţământul online

Gloria Pascu

Candidatura lui Traian Băsescu îi trezește amintiri plăcute lui Elena Udrea: Se face din nou politică în România!

Gloria Pascu

Violeta Alexandru, în control la Piteşti: La ITM Argeş birourile sunt goale. A plecat pe teren, inopinat

Saghin Cristian

Miting 10 august 2020 cu prea puțini participanți și prea multe interese

Mihnea Tudor

Orban: Avocatul Poporului a pierdut complet legătura cu poporul. Să ataci încă o dată la CCR legea carantinei mi se pare o acţiune împotriva vieţii şi sănătăţii românilor

Saghin Cristian

Condiții pentru a fi donator de plasmă – Noile reguli stabilite de Ministerul Sănătăţii

Gloria Pascu

10 august 2020 miting în Piața Victoriei: „Vrem vinovaţii pentru jandarmiada din 10 august 2018”

Saghin Cristian

De ce România nu colectează aproape deloc plasmă? Mii de pacienți cronici ar putea fi salvați. 10 episoade ale luptei cu sistemul de sănătate și mafia din sistemul de transfuzii

Saghin Cristian

Când vom avea vaccin anti Covid? România a cerut UE 10 milioane de doze

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »