Ludovic Orban susține că scrisoarea Comisiei de la Veneția a fost trimisă pe filiera Tudorel Toader, către presă

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, neagă că a ținut ascunsă scrisoarea Comisiei de la Veneția care este adresată lui și președintelui Senatului, Anca Dragu.

El a precizat că a fost transmisă în presă pe filiera Tudorel Toader – Renate Weber și că nu a primit oficial documentul:

“Scrisoarea a fost transmisă în presă cel mai probabil pe filiera Tudorel Toader, care s-a numit pe sine din partea României în Comisia de la Veneția, Tudorel Toader – Renate Weber. Scrisoarea oficial nu a ajuns până la ședința Birourilor Permanente Reunite la mine, ca președinte al Camerei. Am verificat și la Senat, nici la doamna președinte Anca Dragu.

Nimeni n-a ascuns nimic, este o minciună gogonată. În momentul în care o voi primi oficial, o vom pune în BPR, vom cere un punct de vedere din partea Comsiilor Juridice și vom formula un răspuns.

Avem zeci de argumente…

Din ce am văzut, este o scrisoare în care președintele Comisiei de la Veneția cere niște puncte de vedere și explicații legate de motivațiile care stau la baza demiterii, înainte de încetarea mandatului, a Avocatului Poporului.

Avem zeci de argumente și vom trimite un răspuns exhaustiv, astfel încât Comisia de la Veneția să înțeleagă foarte bine de ce am luat decizia de a înceta mandatul unui avocat al PSD”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, preluat de Digi24.

Comisia de la Veneția a trimis președinților celor două camere ale Parlamentului, Ludovic Orban și Anca Dragu, o scrisoare prin care cere “bazele și elementele juridice” care au dus la demiterea Avocatului Poporului, Renate Weber, catalogând-o ca o “decizie grea”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avocatul poporuluifiliera tudorel toaderludovic orbanscrisoare comisia de la venetiatudorel toader
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes