Lumea fotbalului, mesaje după moartea legendei Pele: „Mulţumim pentru tot, O Rei! Eşti veşnic!”

Lumea fotbalului, mesaje după moartea legendei Pele
Lumea fotbalului, mesaje după moartea legendei Pele

Reacţiile la moartea legendei fotbalului mondial, brazilianul Pele, nu au întârziat să apară, joi seară. Confederaţia sud-americană de fotbal, UEFA, FC Barcelona sau La Liga au transmis mesajele lor de condoleanţe.

La Liga: „O legendă a fotbalului mondial. La Liga îşi exprimă condoleanţele pentru decesul lui Pele şi transmitem cele mai profunde regrete familiei şi prietenilor. Odihneşte-te în pace, O Rei!”

FC Barcelona: „Barça regretă profund moartea lui O Rei Pele, unul din cei mai buni jucători ai tuturor timpurilor. Odată cu el, fotbalul a devenit mai mare! Odihneşte-te în pace!”

CONMEBOL: „Mulţumim pentru tot, O Rei! Eşti veşnic!”

UEFA: “Lumea fotbalului îl plânge pe legendarul brazilian Pele. Statisticile nu sunt suficiente pentru a reda talentul unic al lui Pele, care a înălţat standardele pentru fotbaliştii internaţionali de elită din întreaga lume”.

Premier League: „Suntem adânc îndureraţi la auzul veştii că Pele, un fotbalist dăruit cu un  har extraordinar care a inspirat milioane de oameni prin remarcabila lui carieră, a trecut în nefiinţă. Gândurile noastre se îndreaptă către familie şi prieteni, cărora le transmitem sincere condoleanţe!”

Jorge D’Alessandro (antrenor argentinian): „Regele Pele a murit! Fotbalul este în doliu pentru cel mai mare jucător al Braziliei de Aur! Etern! De astăzi, pe cer mai străluceşte o stea!”

FRF: “Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia legendei braziliene, un moment trist în care întreaga familie a fotbalului mondial îşi pierde unul din reperele istoriei sale şi un personaj emblematic, poate chiar cel mai iubit al celui mai iubit sport din lume”

Neymar: “Înainte de Pelé, „10” era doar un număr. Am citit acea frază undeva, la un moment dat în viaţa mea. Dar această frază, frumoasă, este incompletă. Aş spune că înainte de Pelé, fotbalul era doar un sport. Pele a schimbat totul. A transformat fotbalul în artă, în divertisment.
El a dat glas celor săraci, negrilor şi mai ales: A dat vizibilitate Braziliei. Fotbalul şi Brazilia şi-au ridicat statutul datorită Regelui! A plecat dintre noi, dar magia lui va rămâne. Pele este ETERN!!”.

Cristiano Ronaldo: „Cele mai sincere condoleanţe întregii Brazilii şi în special familiei domnului Edson Arantes do Nascimento. Un simplu „la revedere” eternului Rege Pelé nu va fi niciodată suficient pentru a exprima durerea care îmbrăţişează în prezent întreaga lume a fotbalului. O inspiraţie pentru atâtea milioane, o referinţă de ieri, de azi, pentru totdeauna. Afecţiunea pe care mi-a arătat-o ​​mereu a fost reciprocă în fiecare moment pe care l-am împărtăşit, chiar şi de la distanţă. El nu va fi niciodată uitat şi amintirea lui va rămâne veşnic în fiecare dintre noi, iubitorii de fotbal. Odihneşte-te în pace, rege Pele!”.

Gică Hagi: “Încă o veste tragică, după ce Maradona a plecat dintre noi acum 2 ani. Toate gândurile mele merg spre familia lui Pele, către toţi cei apropiaţi lui, dar şi către toţi iubitorii fotbalului care suferă în aceste momente. Un geniu a plecat astăzi dintre noi…

Sunt mândru că am avut ocazia să joc în meciul amical dintre Brazilia şi World Stars, la aniversarea de 50 de ani a lui Pele, în 1990. Odihneşte-te în pace, Pele!”, a scris Hagi.

Sepp Blatter: „Este o veste foarte tristă, Pelé ne-a părăsit. Lumea deplânge cel mai mare fotbalist din istorie şi o persoană minunată. A sărbătorit fotbalul ca niciun alt jucător”.

Romario: „Astăzi, Brazilia îşi ia rămas bun de la unul dintre cei mai iluştri fii ai săi: Pelé, regele fotbalului. Ales atlet al secolului, Edson Arantes do Nascimento a făcut lumea să se plece în faţa talentului său, ridicând fotbalul brazilian până înaltarul zeilor”.

Michel Platini: „El a fost Monsieur Football, istoria fotbalului, el a descoperit fotbalul, tot fotbalul. În 1970, aveam 15 ani şi am crescut cu figura lui în minte”.

Iker Casillas: „O zi foarte tristă pentru fotbal! Un mit al acestui sport ne părăseşte. Admirat şi iubit. RIP Pele!”

Franco Baresi: „La revedere Pele! Vei rămâne mereu în memorie, mai puternic decât timpul. Icoană şi legendă a lumii. RIP!”

Luis Suarez: „Moştenirea lui va fi veşnică! Odihneşte-te în pace, rege! Multă putere familiei tale!”

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

a murit pelemesaj moarte pelepelepele a murit
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes