Ce mai citim pe net

”Lumina de gaz – Gaslight”. În noaptea asta, doi copii dorm departe de mama lor

O femeie asimptomatică, dar testată pozitiv, a fost obligată să ia drumul spitalului pentru internare, după ce, cu două săptămâni înainte, soțul său a fost internat cu același diagnostic. Însă, au rămas acasă doi copii minori, de care ar trebui să aibă grijă bunica lor, grav bolnavă. Textul îl găsim pe pagina de facebook a lui Iosif Dragu și vi-l prezentăm integral:

”Lumina de gaz – Gaslight

Acum multi ani am vazut un film. Cu actori celebri, cu un scenariu deosebit si o intriga fascinanta. In acel film Charles Boyer isi manipula magistral sotia victima pe care o convinge pas cu pas ca aude voci, ca pierde lucruri pretioase ranindu-i sentimentele, ca este nebuna. O convinge sa stea deoparte de ceilalti, sa nu mai primeasca vizite, sa nu mai iasa in lume. O convinge ca doar pentru ca el este un sot atat de iubitor nu o trimite la casa de nebuni, ca a o suporta este o sarcina eroica de care el, sotul, se achita mai mult decat onorabil.
Filmul acesta m-a socat atunci si cred ca daca ar fi fost sa dau un nume ticalosiei, abjectiei si psihopatiei, as fi spus Charles Boyer. Astazi ii multumesc insa marelui actor ca m-a invatat ceva despre lume.
Nu am crezut ca ajungand la maturitate sa constat ca viata bate filmul.
Charles Boyer era singur in acel film si victima lui era una singura.

Astazi insa tortionarii sunt multi iar victimele si mai multe. Cateva miliarde. Nu exista lucrare mai diabolica decat sa te apropii de un om si sub pretextul ca il ajuti, sa ii rapesti libertatea, sa il imbolnavesti, sa ii dezmembrezi familia.
Astazi o doamna al carei sot a fost gasit covid pozitiv cu doua saptamani in urma, a primit la randul ei instiintarea ca este covid pozitiv. Doamna cu doi copii mici acasa, fara nici o simptomatologie. Desi sanatoasa, a fost silita sa ia drumul spitalului unde desigur va suporta tratamentul impus pacientilor cu covid. In acest timp, copiii au ramas cu bunica lor de 70 de ani, care cu un accident vascular sechelar abia reuseste sa se deplaseze intre camera ei si baie. Vreau sa inteleg in baza carei imbecilitati de gandire am ajuns sa apreciem starea de sanatate a unui om in baza unui test nespecific, sa il si internam in baza acelui test si chiar mai mult, sa il si tratam medicamentos? In baza carei stiinte medicale puteti face asa ceva?

Medicina inseamna primum non nocere. Medicina inseamna ca ajuti acolo unde ti se cere ajutorul. Medicina inseamna ca ajuti dupa ce ai toate semnele ca este nevoie de ajutorul tau, ca medicamentul pe care il administrezi face mai mult bine decat rau.

CAND? CAND am inceput sa internam si sa tratam impotriva vointei pacientului? Cum sa internezi si sa tratezi un om sanatos?
Cand am inceput sa ne apropiem de pacienti pentru a-i convinge ca sunt bolnavi desi ei nu sunt si de cand am inceput sa ii tratam desi ei nu au nevoie de acel tratament??

Maine veti descoperi ca foarte multi dintre noi avem gena unui tip de cancer sau diabetului si pentru a ne proteja ne veti smulge din case si ne veti interna pentru a fi tratati corespunzator. Veti descoperi ca este posibil sa dezvoltam boli diverse si desi suntem sanatosi tun, ne veti lua din familii, din case si ne veti interna. Ne veti trata profilactic, izolandu-ne unul de altul si impiedicandu-ne sa comunicam ca doar ce altceva am putea comunica decat fake news-uri? Deci fara comunicare, in timp ce televiziunile aservite vor rula non stop cacialmale mediatice in care cauza mortii si a suferintei va fi descoperita inlauntru nostru, iar pentru binele global, se va cere sa fim exorcizati de noi insine.

Psihopatii sunt foarte atenti cu victimele lor. Intotdeauna pretind ca le vor binele, ca de fapt le ajuta. Desigur, victima nu vrea ajutorul lor, dar ce conteaza? Intotdeauna psihopatii sustin cauze marete, au o opera mareata de realizat: salvarea unei rase, a unei natiuni, crearea omului nou, salvarea omenirii, faurirea Epocii de Aur…. Cauzele sunt marete si desigur nu le vor pentru ei, Doamne fereste! Nu, ei vor totul pentru… ceilalti. Ca sa ii salveze, ca sa ii ajute, ca sa le fie lor, victimelor, mai bine… Intotdeauna psihopatii construiesc un vis minunat, la a carui constructie trebuie sa se sacrifice cei carora le vor binele …altii decat ei, fireste. Instabilitatea lor psihica ii face sa decida scurt si abrupt prin destinele altora, starnind o anume admiratie la inceput si anume admiratia fata de fermitatea lipsita de scrupule care tie iti lipseste.

In noaptea asta doi copii dorm departe de mama lor, nu pentru ca ea ar fi bolnava, nu pentru ca ar fi suferinda, nu pentru ca ei ar fi bolnavi. Pentru ca autoritatile au hotarat asa.
Maine vor hotari pentru voi, pentru noi si masca nu ne va apara si nici nu ne va ascunde rusinea a tot ce am tacut si am inghitit.
Mars la culcare.”, este postarea dureroasă a lui Dragu.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Tudorel Toader publică un SMS de la Marian Oprişan. Ce reproșuri îi aducea fostul lider vrâncean

Mihnea Tudor

Primul semn că ”mariajul” s-a terminat: Un lider solicită separarea ALDE de Pro România

Saghin Cristian

Nicuşor Dan denunță ”cultul personalității fostului primar” și scoate inscripţia „Primăria Capitalei” de pe vehiculele STB

Saghin Cristian

Gabriela Firea a fost operată de urgență

Gloria Pascu

Ciolacu: A-l preţui pe Eminescu înseamnă să dovedeşti ca stat – prin fapte, nu doar prin palavre – respectul cuvenit Educaţiei şi Culturii naţionale, două domenii care astăzi, din păcate, suferă cumplit

Mihnea Tudor

Iulian Bulai, halucinant: Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”! Luat în bășcălie de internauți: Ai greșit pastilele

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »