Lupta împotriva grupurilor infracţionale. Vela: Suntem cu ochii pe ei. Orban: Trebuie să fiţi cu altceva pe ei


Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, la începutul şedinţei de Guvern, toleranţă zero faţă de infracţionalitate, admonestându-l direct, după o replică a ministrului.

Orban i-a cerut lui Marcel Vela la începutul şedinţei de Guvern să transmită Poliţiei şi Jandarmeriei să intensifice lupta împotriva grupurilor infracţionale.

Vreau să vă încurajez să transmiteţi Poliţiei, Jandarmeriei că trebuie să intensifice lupta împotriva grupurilor infracţionale, împotriva clanurilor interlope, fără menajamente, toleranţă zero faţă de infracţionalitate”, a afirmat Orban.

Marcel Vela a răspuns: “Am înţeles domnule prim-ministru. Suntem cu ochii pe ei”.

Premierul i-a replicat: ”Fiţi cu ochii pe ei. Dacă nu mai vă uitaţi la ei, vă daţi seama că… Trebuie să fiţi cu altceva pe ei”.

Vela a completat că şi cu legea.

Orban a cerut o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali implicaţi în acest efort.

“Trebuie să asiguraţi o bună colaborare cu toţi factorii instituţionali care sunt implicaţi în acest efort, atât de la cunoaşterea efectivă grupurilor infracţionale, cât şi cooperarea cu Justiţie, cu procurorii, cu instanţele astfel încât să fim extrem de eficienţi în orice intervenţie. Iar acolo unde sunt şefi de Poliţie şi voi puteţi cunoaşte lucrul ăsta, care nu iau măsurile împotriva acestor reţele infracţionale, trebuie schimbaţi. Fără niciun fel de menajament”, a afirmat primul ministru.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

infractionalitate orban vela cearta replica orban vela vela certat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes