Lupta pentru salvarea fermierilor români. Europarlamentarul Rareș Bogdan: ”Declanșăm o ofensivă de proporții, cu toate armele pe care le avem la dispoziție în Parlamentul European”

Europarlamentarul Rareș Bogdan: Declanșăm o ofensivă de proporții
Europarlamentarul Rareș Bogdan: Declanșăm o ofensivă de proporții

Problemel ecu care se confruntă fermierii români de la începutul războiului din Ucraina sunt grave, iar producțiile din țara noastră nu mai au loc pe piață din cauza prețurilor foarte scăzute cu care se vând cele din Ucraina.

Europarlamentarul liberal din grupul PPE Rareș Bogda anunță noi intervenții în Parlamentul European, pentru a îndrepta situația:

”Declanșăm o ofensivă de proporții, cu toate armele pe care le avem la dispoziție in Parlamentul European, pentru salvarea fermierilor afectați de războiul din Ucraina”, anunță el, într-o declarație de presă de vineri.

”Veniturile fermierilor români au scăzut cu 21% față de anul trecut, comparativ cu media veniturilor fermierilor din UE, dar cifrele sunt dramatice și în țările vecine”, subliniază el.

Voi vorbi cu șefii delegațiilor EPP din Bulgaria și Polonia pentru susținerea de acțiuni comune. Deocamdată, Delegația României a cerut prin colegul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură, introducerea pe ordinea de zi a următoarei plenare a situației fermierilor din vecinătatea Ucrainei. Dorim ca pierderile lor să fie compensate prin accesarea Rezervei de criză a Comisiei Europene”, anunță europarlamentarul.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

fermieri romaniraresrares bogdanrares bogdan fermieri
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes