Macron ajunge la Kiev, alături de Olaf Scholz şi de Mario Draghi, iar Iohannis ar urma să li se alăture, anunță Le Figaro

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron este pe punctul de a ajunge joi dimineaţă la Kiev alături de Olaf Scholz şi de Mario Draghi, într-o vizită care nu a fost anunţată oficial, dar care a făcut obiectul speculaţiilor de mai multe zile, relatează Le Figaro, precizând că acestora ar urma să lise alăture şi preşedintele Klaus Iohannis. De asemenea, Le Figaro prezintă şi programul vizitei.

La finalul călătoriei sale în România şi Moldova, preşedintele s-a alăturat miercuri seară, în Polonia, cancelarului german, Olaf Scholz, şi premierului italian, Mario Draghi. Împreună s-au urcat într-un tren de noapte special închiriat, unde au avut o întâlnire de lucru miercuri seară pentru a se pregăti pentru întâlnirea de a doua zi cu preşedintele ucrainean Volodymir Zelenskyi

Acest echipaj european impunător urma să ajungă în capitala Ucrainei după o călătorie de aproximativ douăsprezece ore, precizează sursa citată.

Şeful statului român Klaus Iohannis urma să se alăture delegaţiei joi dimineaţă, după ce a parcurs un alt traseu, conform Le Figaro.

Primele etape ale programului au fost ţinute secrete din motive de securitate.

Întâlnire cu Zelensky

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni în cursul dimineţii, la Palatul Maryinsky, sediul Preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înainte de summitul european din 23 şi 24 iunie.

În jurul prânzului este programată o conferinţă de presă, urmată de un „prânz privat”.

Preşedintele francez ar urma să facă o plimbare pe străzile din Kiev, apoi să se întâlnească cu jandarmii francezi care participă la investigaţiile ucrainene privind crimele de război.

Plecarea delegaţiei este programată pentru seară, pe o rută similară, preşedintele francez fiind aşteptat Paris vineri, în a doua parte a zilei.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

#ukraineiohannis la kievmacron la kievvizita kievvizita secreta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes