Recomandate Sanatate

MAE anunță că aproape 1000 de români s-au infectat într-un abator din Germania

Aproape o mie de români care muncesc într-un abator din Germania sunt infectați cu noul coronarivus, conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe, primit la redacție. Potrivit ultimelor cifre oficiale, în compania respectivă își desfășoară activitatea un număr de 3.969 de cetățeni români.

”În continuarea informațiilor referitoare la cazurile de infectare cu COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Rheda-Wiedenbrück, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu datele transmise de către autoritățile locale, până la acest moment au fost confirmate 996 de cazuri pozitive în rândul lucrătorilor români”, transmite MAE.

MAE dă asigurări că tuturor persoanelor aflate în carantină le sunt asigurate bunurile necesare, alimente și produse de igienă, fiind instituită și o linie telefonică dedicată acestora, cu informații disponibile și în limba română.

”De asemenea, în urma reuniunii celulei de criză institute la nivel de land, la care au participat și reprezentanți ai Consulatului general al României la Bonn și care a avut loc miercuri, 24 iunie, în vederea accelerării procesului de testare a tuturor angajaților companiei de prelucrare a cărnii, precum și a contacților acestora, se are în vedere suplimentarea centrelor de testare, astfel încât testarea tuturor angajaților să fie finalizată până la data de 3 iulie. Totodată, potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea un număr de 3969 de cetățeni români”, se mai arată în comunicat.

În context, autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluția situației. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infecție cu COVID-19, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

”Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective. Consulatul General al României la Bonn menține legătura cu autoritățile locale, reprezentanții companiei și cu cetățenii români și este pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile germane în contextul pandemiei de COVID-19”, precizează Ministerul Afacerilor Externe în comunicat.

Alte știri de interes

La un pas de cel mai mare PERICOL – Bolnavii Covid-19 au început să plece din spitale

Saghin Cristian

Ziua Americii 4 IULIE – Trump a celebrat la muntele Rushmore – VIDEO. Ceremonie fastuoasă, în ciuda protestelor

Mihnea Tudor

Izolarea și carantinarea se SUSPENDĂ temporar pentru toți românii care revin în țară

Saghin Cristian

Traian Băsescu: Păcănele și stare de URGENȚĂ! Românii cred mai mult ce le spune Sputnik decât ce le spune Guvernul

Mihnea Tudor

Mica Sirenă – Pește Rasist. Cum a fost vandalizată celebra statuie din Copenhaga

Saghin Cristian

O nouă Hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, legată de carantină și izolare

Mihnea Tudor

Angela Merkel, pentru prima dată cu mască, în public

Mihnea Tudor

Măști de față contrafăcute, de vânzare în România. Concluzii terifiante ale ANPC

Mihnea Tudor

Judecătoarea Adriana Stoicescu: Am fost somată să TAC!

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »