MAI a aplicat 10.500 de amenzi, în valoare de peste 1.100.000 de lei, într-o singură zi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

MAI a aplicat 10.500 de amenzi, în valoare de peste 1.100.000 de lei, într-o singură zi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID
MAI a aplicat 10.500 de amenzi, în valoare de peste 1.100.000 de lei, într-o singură zi, pentru nerespectarea măsurilor anti-COVID

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că vineri au fost aplicate peste 10.500 de amenzi, în valoare de peste 1.100.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a COVID-19. 

Majoritatea sancţiunilor contravenţionale au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea sau pentru nerespectarea distanţării fizice. 

Au fost întocmite şi cinci dosare penale în care sunt făcute cercetări faţă de cinci persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„Peste 1.600 de acţiuni au fost desfăşurate, la nivel naţional, în cursul zilei de vineri, 5 februarie a.c., de personalul MAI, în contextul situaţiei epidemiologice provocare de virusul SARS-CoV-2. Aproximativ 17.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri, împreună cu poliţişti locali, dar şi personal din cadrul ANSVA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, reprezentanţi ai autorităţilor locale, au verificat peste 5.400 de operatori economici, 229 operatori de transport persoane, 9.430 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar şi aproximativ 72.000 de persoane”, arată MAI, într-un comunicat de presă, potrivit news.ro.

Potrivit sursei citate, controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19, iar în cursul zilei de vineri, au fost aplicate peste 10.500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 1.100.000 de lei.

„Majoritatea acestora au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea sau pentru nerespectarea distanţării fizice. De asemenea, au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, pentru nerespectarea restricţiilor privind deplasarea persoanelor. În urma verificărilor specifice pe această linie, au fost întocmite 5 dosare penale în care se efectuează cercetări faţă de 5 persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracţiune prevăzută de art. 352 din C.P”, mai indică documentul de presă. 

De asemenea, vineri au fost primite 10 apeluri telefonice la linia telefonică TELVERDE 0.800.800.165, care au fost direcţionate pentru verificări la nivelul Municipiului Bucureşti şi a 5 judeţe, fiind semnalate, în special, nereguli privind purtarea măştii de protecţie şi păstrarea distanţării fizice.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

10500 amenziinto o ziMAInerespectare masuri anti covid
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes