Maia Sandu participă la congresul PPE. Delegația României, condusă de europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova,  va face în perioada 5 – 6 martie o vizită de lucru la Bucureşti unde va discuta cooperarea bilaterală şi va participa la congresul Partidului Popular European, anunţă Preşedinţia Republicii Moldova într-un comunicat de presă.

În cadrul vizitei, şefa statului va avea întrevederi cu preşedinte Klaus Iohannis şi prim-ministrul Marcel Ciolacu şi se va întâlni cu comunitatea moldovenilor din Bucureşti.

De asemenea, Maia Sandu va participa la congresul Partidului Popular European, unde va ţine un discurs şi va avea întrevederi cu mai mulţi omologi.

Partidul Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova aflat la guvernare şi fondat de actuala preşedintă a ţării, Maia Sandu, este membru asociat al Partidului Popular European.

Congresul Partidului Popular European se desfăşoară la Bucureşti în zilele de 6 şi 7 martie, reunind lideri din familia politică a popularilor europeni.

La eveniment vor participa toţi şefii de state şi de guverne şi preşedinţii de partide din partea PPE, alături de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi toţi comisarii europeni care fac parte din familia politică a PPE.

Cele două sesiuni plenare ale Congresului, desfăşurate în zilele de 6 şi 7 martie, vor fi precedate, la 5 martie, de o şedinţă a Preşedinţiei PPE şi o şedinţă a Adunării Politice a PPE, la Crowne Plaza.

Programul Congresului PPE va cuprinde pregătirile şi strategia pentru alegerile pentru Parlamentul European. Reuniunea de la Bucureşti este găzduită de Partidul Naţional Liberal, în parteneriat cu Partidul Popular European.

Formaţiunile politice din România care sunt afiliate grupului PPE sunt PNL, PMP şi UDMR.

Delegaţia României în cadrul PPE cuprinde 14 membri, conduşi de europarlamentarul PNL, Rareş Bogdan, conform https://www.eppgroup.eu/.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

congresul ppecongresul ppe bucurestimaia sandupartidul popular europeanrares bogdan
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes