Guvern

Majorare pensii: Violeta Alexandru vorbește de un PSD ”odihnit” care are tot felul de idei

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunţă că Guvernul va susţine în continuare majorarea etapizată a pensiilor şi îi acuză pe cei de la PSD că „sunt odihniţi” şi încercă să creeze o stare de tensiune în societate. ”Orice creştere pe care PSD o forţează în acest moment revine în responsabilitatea dânşilor să indice sursa bugetară şi pe anii viitori”, a declarat Violeta Alexandru.

Întrebată, miercuri seară, într-o emisiune la Realitatea Plus, care va fi reacţia Guvernului în situaţia în care PSD va continua să susţină în Parlament majorarea punctului de pensie altfel decât în etape, ministrul Muncii a răspuns că Executivul rămâne la planul pe care l-a propus în această privinţă:

”Ne vom menţine argumentele în fiecare zi pentru că convingerea că oamenii înţeleg că aceste argumente sunt bazate pe cifre reale şi nu pe iluzii, pe promisiuni, pe minciuni (..) Nu este partid politic care să nu-şi dorească ca pensiile să crească cât mai mult. De nu ar fi făcut acest lucru PNL dacă această creştere ar fi avut susţinere în buget? Dar nu au. (…) Ceea ce PSD nu spune este că nu a crescut valoarea punctului de pensie nici într-o perioadă de stabilitate economică, aceasta este cea mai mare creştere a punctului de pensie din ultimii ani (…) În momentul în care vor vota în Parlament, să-şi aducă aminte de aceste semnale pe care le primesc de la oamenii care muncesc în economia reală şi care sunt îngrijoraţi. Orice creştere pe care PSD o forţează în acest moment revine în responsabilitatea dânşilor să indice sursa bugetară şi pe anii viitori”, a declarat Violeta Alexandru, citată de news.ro.

Ea acuzat PSD că generează „o stare de tensiune în societate antagonizând pensionarii cu cei care muncesc”.

PSD „îi urăşte” pe cei care muncesc

Alexandru vorbeşte despre „un PSD odihnit” care gândeşte „în cheie electorală”, ea arătând că ultima creştere a punctului de pensie făcută prin decizia unui guvern social democrat a fost mai mică decât majorarea la care a procedat guvernul Orban. Ea a opinat că PSD „îi urăşte” pe cei care muncesc şi plătesc taxe şi impozite.

„Sunt odihniţi, stau se uită şi le vin tot felul de idei ca să creeze în societate o stare de tensiune. (..) Odihniţi fiind aruncă vina în stânga şi în dreapta în loc să-și asume că ei sunt majoritatea în acest moment în Parlament şi ne blochează”, a afirmat ministrul.

Violeta Alexandru i-a invitat pe social-democraţi să precizeze care sunt sursele bugetare care ar putea susţine majorarea pensiilor dintr-o dată.

„Dacă PSD are soluţii pentru această creştere nu numai pentru acest an ci şi pentru anii viitori e bine să le explice. Dar nu au soluţii”, a afirmat Alexandru.

Aceasta a precizat că dacă ar fi exista sursă bugetară, PSD ar fi crescut punctul de pensie atunci când a propus majorările.

Ea a mai declarat că s-ar fi aşteptat la „o cascadă de decizii populiste” din partea PSD dacă moţiunea de cenzură ar fi fost votată şi se arată sigură că guvernul ar fi fost blocat în a aplica măsurile active pe care le-a luat în sprijinul angajatorilor.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Orban, prima reacție despre înregistrarea cu Nicuşor Dan, despre demolarea unei construcţii a unui om de afaceri

Saghin Cristian

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile. Noi măsuri privind alegerile locale Arafat: Va exista un ordin comun cu reguli în secţiile de vot

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Violeta Alexandru a pus gând rău şefilor instituţiilor din subordine

Gloria Pascu

Orban: Vom prelungi starea de alertă şi discutăm nişte măsuri să mai reducem din restricţii

Gloria Pascu

Cât costă alegerile parlamentare din decembrie? Guvernul a fixat suma

Mihnea Tudor

Prelungirea stării de alertă se amână. Orban: Avem aviz? N-avem. Amânăm

Mihnea Tudor

Raluca Turcan: Untold, Neversea, ARTmania, Electric Castle, Summer Well vor fi sprijinite de Guvern

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »