Majorări salariale: Guvernul, amenințat de profesorii ieșeni

Sindicaliştii ieşeni din învăţământ ameninţă că dau Guvernul în judecată dacă salariile profesorilor nu vor fi majorate anul viitor.

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi susţine, într-un comunicat de presă, că Parlamentul este instituţia care elaborează legi, dar că, “din păcate, în ultimii 10 ani, constatăm o imixtiune flagrantă în ceea ce priveşte prerogativele constituţionale”.

Potrivit USLIP Iaşi, personalul din Educaţie “a fost tot timpul sacrificat când a fost vorba de nişte majorări oricum insignifiante prin raportare la celelalte categorii bugetare”.

Sindicaliştii din învăţământ cer respectarea legilor în vigoare şi ameninţă că vor da Guvernul în judecată.

“Observăm că deşi au fost dificultăţi economice în 2020, singurii pentru care s-a decis prorogarea unor prevederi legale au fost salariaţii din învăţământ. Prin urmare, solicităm actualului Executiv să respecte legile în vigoare şi să evite un conflict juridic cu reprezentanţii salariaţilor din educaţie, ce poate avea costuri financiare mai mari pentru bugetul ţării”, mai afirmă reprezentanţii USLIP Iaşi.

Sindicatele ieşene din educaţie amintesc că, în 13 ianuarie 2021, Curtea Constituţională va da un verdict în ceea ce priveşte majorarea salariilor din învăţământ începând cu 1 septembrie 2020.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

majorari salariale plafonare salarii profesori ieseni Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes