Majorările salariale de la Metrorex ar putea fi anulate de instanță

Majorările salariale de la Metrorex ar putea fi anulate de instanță
Majorările salariale de la Metrorex ar putea fi anulate de instanță

Creşterea salarială de 18%, a angajaților Metrorex, din luna noiembrie a anului trecut, ar putea fi suspendată de Tribunalul Bucureşti. Ministerul Transporturilor consideră această majorare ilegală. Ea ar putea fi anulată în instanţă, după ce şefii companiei au înaintat o acțiune în acest sens la Tribunalul București.

Șefii Metrorex cer magistraților de la Tribunalul Bucureşti să suspende de urgență, prin ordonanță președințială, aplicarea contractului colectiv de muncă negociat în toamna anului trecut prin care cei circa 5.500 de angajați au primit salarii mai mari  cu 18 % de la 1 noiembrie 2020.

Potrivit sindicaliştilor, primul termen se va judeca în 24 iunie.

De altfel, și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a fost contrariat de faptul că în plină pandemie salariile angajaţilor Metrorex au crescut, mai ales că veniturile companiei au fost în scădere.

Mai mult, Drulă a declarat că instituţia nu şi-a plătit încă dările la stat, având datorii în valoare de 213 milioane de lei. În plus, Drulă mai susţine că există informaţii potrivit cărora sunt persoane angajate doar pe hârtie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ar putea fi anulata instantacatalin drulacrestere salariala metrorexministrul Transporturilor
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes