Managerul de la Nasta le cere scuze pacienților pentru disconfortul creat de alerta de incendiu. Vezi ce spune despre starea fiecărui pacient transferat

Managerul de la Nasta le cere scuze pacienților pentru disconfortul creat de alerta d eincendiu. Vezi ce spune despre starea fiecărui pacient transferat
Managerul de la Nasta le cere scuze pacienților pentru disconfortul creat de alerta d eincendiu. Vezi ce spune despre starea fiecărui pacient transferat

Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a afirmat, luni, că cei şapte pacienţi aflaţi în unitatea mobilă, duminică seara, când a fost alertă de incendiu, au fost reevaluaţi din punct de vedere medical, iar patru dintre aceştia au rămas în Terapie Intensivă, și trei pe secţie. 

Pacienţii au vârste cuprinse între 52 şi 65 de ani, au ventilaţie non-invazivă, nefiind intubaţi.

“Pacienţii prezenţi în unitatea mobilă în cursul serii, care au fost transferaţi în secţie, două sunt femei, cinci sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 52 şi 65 de ani. După transferul lor în pavilion starea lor a fost reevaluată, atât a lor, cât şi a pacienţilor din secţia de Terapie Intensivă COVID din cadrul pavilionului ,astfel că după evaluare patru din pacienţii prezenţi în unitatea mobilă au rămas în secţia de Terapie Intensivă şi trei au rămas în secţie. Cei din Terapie Intensivă sunt ventilaţi non-invaziv continuu, niciunul nu este intubat, iar cei care sunt în secţie în acest moment au tot ventilaţie non-invazivă, dar intermitentă cu saturaţii peste 90% la o concentraţie între 10 şi 14 litri de oxigen”, a declarat medicul, potrivit news.ro.

Întrebată ce se întâmplă în prezent la unitatea mobilă ATI şi dacă sunt controale în spital, Beatrice Mahler a răspuns:  “Până în acest moment nu au venit echipele ISU, echipamentul aparţine celor de la ISU şi cu siguranţă vor face cercetări şi vor veni cu declaraţii ei în acest sens. Sunt controalele normale, de informare, ale Direcţiei de Sănătate Publică, probabil Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar ce este bine este că nici pacienţii, nici personalul nu a fost în pericol şi ne bucurăm că suntem în acest moment chiar dacă momentul a fost extrem de dificil şi emoţia şi frica care vin către noi în momente din acestea, cu astfel de veşti, este mare, viaţa are prioritate şi asta contează”. 

Managerul Institutului Marius Nasta a menţionat că unitatea mobilă a fost deschisă vineri, iar cei mai mulţi pacienţi au fost admişi în weekend. 

“Unitatea Mobilă a fost deschisă vineri, marea majoritate a pacienţilor au fost admişi în cursul acestui weekend în unitatea mobilă, trei dintre pacienţi au fost admişi din secţie în cursul zilei de ieri în unitatea mobilă şi erau de aproximativ o săptămână. (…) A fost închisă pentru că este normal şi este firesc să avem proceduri prin care să facem curăţenie generală şi dezinfecţie terminală, infecţiile asociate asistenţei medicale sunt un risc pentru pacienţii din Terapie Intensivă, iar secţiile de terapie intensivă şi nu numai, fiecare salon dintr-un spital trebuie să beneficieze de astfel de proceduri”, a explicat managerul Institutului Marius Nasta. 

Beatrice Mahler a mai afirmat că focul de la unitatea mobilă s-a stins repede şi nu a fost folosit nici extinctorul din cadrul Institutului Marius Nasta. 

“Colegii care au sunat la 112 au văzut flacără şi fum. Într-adevăr s-a stins foarte repede, nici măcar extinctorul din cadrul Institutului nu a trebuit folosit, dar cu siguranţă detalii despre ce s-a întâmplat cu exactitate şi care este răspunsul celor care vor veni în control, o să primiţi în urma controlului”, a explicat Beatrice Mahler. 

Ea a povestit şi ce au făcut colegii săi după ce au sunat la 112. 

“Angajaţii şi colegii mei s-au comportat exemplar. La scurt timp după ce a fost anunţat apelul şi după ce am sosit eu în Institut, toţi cei din pavilion COVID s-au echipat şi au intrat în zona roşie. În secţia COVID aseară să preia pacienţii au fost 14 persoane plus doi medici care erau de gardă, iar în secţia de Terapie Intensivă erau şase, deci 24 de persoane medici, asistente medicale, infirmiere, brancardieri, toată lumea s-a echipat la roşu şi a făcut triajul pacienţilor şi s-a mobilizat”, a mai afirmat Mahler.

Managerul Institutului Marius Nasta a precizat că pacienţii nu au simţit nimic şi îşi cere scuze celor de la unitatea mobilă, dar şi celor internaţi în unitatea spitalicească. 

“Pacienţii nu au simţit nimic. Îmi cer scuze şi în faţa lor pentru pacienţii care au fost în unitatea mobilă pentru că într-adevăr este un pacient în stare critică şi mobilizarea lui este dificilă şi înseamnă o emoţie care nu este de dorit la un astfel de pacient şi pe de altă parte pacienţilor care sunt internaţi în Institutul Marius Nasta pentru că e normal ca într-un spital să fie linişte şi să fie o atmosferă de calm, care să ajute la tratarea bolilor lor şi nu la deranjul la care, din păcate,cu acest incident, au fost supuşi”, a precizat managerul Institutului Marius Nasta. 

Beatrice Mahler a afirmat că duminică noapte s-a luat legătura cu rudele celor şapte pacienţi de la unitatea mobilă ATI.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alerta incendiubeatrice mahlerpacientii transferati reevaluatiscuze pacienti disconfort
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes