Managerul Institutului de Pneumologie ’Marius Nasta’ trage un semnal de alarmă cu privire la medicamentul-minune: ‘Poate avea efecte adverse severe’

Alertă! Agenţia Europeană a Medicamentului nu recomandă utilizarea Ivermectinei în afara testelor clinice
Alertă! Agenţia Europeană a Medicamentului nu recomandă utilizarea Ivermectinei în afara testelor clinice

Medicul Beatrice Mahler , managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta, din Capitală, a declarat, la România TV, că nu ar prescrie Ivermectină pacienţilor cu COVID-19 pentru că „poate avea efecte adverse severe”.

„Acest medicament este administrat extern și la om, dar una este să îl dai pe tegument și alta este administrarea orală. Eu nu aș prescrie unui pacient acest medicament, pentru că poate avea efecte adverse grave.”, a afirmat dr. Mahler.

Invitat în aceeaşi emisiune, medicul Octavian Jurma a confirmat spusele doctorului Mahler.

„Eu nu sunt medic clinician, dar sunt de acord cu doamna doctor Mahler. În primul rând, grija față de om este mult mai mare față de cea pentru animale, deci gradul de rigurozitate nu se compară. Una este ca un om să facă reacții adverse severe și alta este la un animal.”, a declarat Jurma.

„Din fericire există vaccinuri, dar se întâmplă și când lansează Apple un produs nou să nu se producă din prima câtă cerere e. Toate persoanele care pot fi vaccinate, vor fi vaccinate. Mă bucură să văd saturația, chiar dacă la început nu reușeam să vaccinăm 30.000 pe zi. Îmi place că există cerere.

Mai în glumă, suntem în România, abia când ceva nu se găsește devine valoros. Nu cred că va crea mari probleme faptul că s-a amânat, oamenii sunt înțelegători dacă se comunică bine. Nu aveam de unde ști, e prima dată când se întâmplă așa ceva. Chiar dacă sunt în general critic cu deciziile autorităților.”, a mai spus dr. Octavian Jurma, cu privire la lipsa dozelor de vaccin, care a dus la decalarea cu 10 zile a campaniei de vaccinare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

beatrice mahlerivermectinamanager marius nastaplate avea efecte adverse severe
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes