Manevre militare fără precendent, în jurul strâmtorii insulei Taiwan, cu nave de război chineze şi taiwaneze

Navele de război chineze şi taiwaneze s-au jucat de-a „şoarecele şi pisica” pe mare, duminică, înainte de încheierea programată a patru zile de exerciţii militare chineze fără precedent, lansate ca reacţie la o vizită în Taiwan a lui Nancy Pelosi, scrie Reuters.

Vizita lui Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, de săptămâna trecută, pe insula autonomă a înfuriat China care a răspuns cu lansări de probă de rachete balistice peste Taipei pentru prima dată şi a dus la întreruperea legăturilor cu Statele Unite.

Aproximativ 10 nave de război din China şi Taiwan au navigat în apropiere în strâmtoarea Taiwan, cu unele nave chineze care au depăşit linia mediană, un tampon neoficial care separă cele două părţi. 

Ministerul Apărării al insulei a declarat, într-un comunicat, că mai multe nave militare, avioane şi drone chineze simulează atacuri asupra insulei şi marinei sale. 

Pe măsură ce forţele chineze depăşesc linia, aşa cum au făcut sâmbătă, Taiwanul monitorizează şi, unde este posibil, le refuze chinezilor posibilitatea de a trece. 

Taiwanul a declarat că rachetele sale antinavă de la ţărm şi rachetele sol-aer Patriot sunt în aşteptare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

manevre militare chienzemanevre militare taiwantaiwan
redactia

Alte stiri de interes